Apple ziet het groots

Het voorbije weekend opende Apple in Covent Garden in Londen zijn grootste (en duurste) winkel tot nog toe.

Het voorbije weekend opende Apple in Covent Garden in Londen zijn grootste (en duurste) winkel tot nog toe.

Bijna 2.800 vierkante meter telt de driehonderdste Applewinkel wereldwijd. De werken in en rond het uit 1876 daterende pand in Covent Garden vergden ruim een jaar, maar het resultaat steekt andere winkelkathedralen naar de kroon. De nieuwe winkel ligt trouwens slechts op goed anderhalve kilometer van Apple’s eigen winkel in Regent Street. Gerekend per vierkante meter is die zaak volgens analisten al de meest winstgevende winkel van de stad.

Bezoekers van de nieuwe Applekorf mogen zich verwachten aan vier verdiepingen en, rond een centrale binnenplaats, aparte kamers voor de verschillende productlijnen. Daarnaast zijn er ook ruimtes voor workshops, presentaties en werk- en rustmomenten. De oppervlakte is zo groot dat u er zich bij wijlen in een kunstgalerie waant, en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijk licht.

Driehonderd personeelsleden werden de voorbije maanden aangeworven om klanten op te vangen. Het beruchte euvel van het Applewinkelnetwerk – de hinderlijke mensenmassa’s en lange wachtrijen aan de kassa – wordt in Covent Garden verder verholpen door een nieuw mobiel betalingsysteem, waardoor u eigenlijk doorheen de ganse winkel kunt afrekenen.

Voor Apple komt de opwinding rond de winkel alvast niet ongelegen, na de veelbesproken problemen met de iPhone 4 en de toenemende concurrentie met Google en andere spelers op de smartphonemarkt.

Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content