Zowel in Knokke als in Brussel verschenen onlangs merkwinkels van de Britse ontwerpster Anya Hindmarch. Goed nieuws, want als je voorheen haar exclusieve handtassen- en accessoirecollectie wilde bemachtigen, moest je daarvoor naar het buitenland.

Hindmarch heeft een indrukwekkend palmares: ze startte haar eigen winkel in Londen op negentienjarige leeftijd, verkoopt haar handtassen aan de groten der aarde en is designconsultant bij British Airways. Bij de uitreiking van de British Fashion Awards in 2007 werd ze ook verkozen tot designerlabel van het jaar. Bovendien is ze het brein achter de succesvolle 'I am not a plastic bag'-tassen. Die hadden als doel de consumptie van plastic zakken drastisch te verminderen en waren al enkele uren na de lancering in Londen compleet uitverkocht.

Hindmarch wil zich graag profileren als ontwerpster van kwaliteitsvolle, gepersonaliseerde en ambachtelijk vervaardigde spullen, met hier en daar een vleugje humor. Ze gebruikt duurzame materialen als (gevernist) leder en linnen en verwerkt leuke details in haar ontwerpen. Wereldwijd zijn er nu in totaal 37 shops van Hindmarch.

De winkels in Knokke en Brussel hebben een Art déco-aankleding gekregen. Het aanbod bestaat er uit xxl-tassen, kleine avondtasjes, reistassen, een strandcollectie met manden, handdoeken, schoenen en zelfs een kledingcollectie voor vrouwen. Een Hindmarch-item is niet bepaald goedkoop te noemen, maar voor een kopje troost kunt u altijd terecht in de Anya Bucks-koffiehoek. U krijgt er gratis een home made cookie bij, bedrukt met de befaamde strik van het merk.

Raïssa De Martelaere

Anya Hindmarch, Waterleidingsstraat 58, 1050 Elsene en Duindistelstraat 12, Knokke. Info: 02 534 06 20, 050 62 62 12, www.anyahindmarch.com.

Zowel in Knokke als in Brussel verschenen onlangs merkwinkels van de Britse ontwerpster Anya Hindmarch. Goed nieuws, want als je voorheen haar exclusieve handtassen- en accessoirecollectie wilde bemachtigen, moest je daarvoor naar het buitenland. Hindmarch heeft een indrukwekkend palmares: ze startte haar eigen winkel in Londen op negentienjarige leeftijd, verkoopt haar handtassen aan de groten der aarde en is designconsultant bij British Airways. Bij de uitreiking van de British Fashion Awards in 2007 werd ze ook verkozen tot designerlabel van het jaar. Bovendien is ze het brein achter de succesvolle 'I am not a plastic bag'-tassen. Die hadden als doel de consumptie van plastic zakken drastisch te verminderen en waren al enkele uren na de lancering in Londen compleet uitverkocht.Hindmarch wil zich graag profileren als ontwerpster van kwaliteitsvolle, gepersonaliseerde en ambachtelijk vervaardigde spullen, met hier en daar een vleugje humor. Ze gebruikt duurzame materialen als (gevernist) leder en linnen en verwerkt leuke details in haar ontwerpen. Wereldwijd zijn er nu in totaal 37 shops van Hindmarch.De winkels in Knokke en Brussel hebben een Art déco-aankleding gekregen. Het aanbod bestaat er uit xxl-tassen, kleine avondtasjes, reistassen, een strandcollectie met manden, handdoeken, schoenen en zelfs een kledingcollectie voor vrouwen. Een Hindmarch-item is niet bepaald goedkoop te noemen, maar voor een kopje troost kunt u altijd terecht in de Anya Bucks-koffiehoek. U krijgt er gratis een home made cookie bij, bedrukt met de befaamde strik van het merk. Raïssa De Martelaere Anya Hindmarch, Waterleidingsstraat 58, 1050 Elsene en Duindistelstraat 12, Knokke. Info: 02 534 06 20, 050 62 62 12, www.anyahindmarch.com.