Is het echt slecht om een paar dagen met dezelfde onderbroek rond te lopen?

Ware we Sims, onze hygiëne-o-meter zou al lang rood gekleurd hebben, maar wie puur naar gezondheidsredenen kijkt ziet geen graten in het doordragen van onderkleding. "Zolang de onderbroek 'op het eerste zicht schoon is', en dus niet gemarkeerd met urine of stoelgang, kan je hem toch wel enkele dagen na elkaar aanhouden", vertelt dokter J. Scott Kasteler aan Greatist.

Hij benadrukt echter wel dat mensen die wondjes, zweertjes of uitslag 'daar beneden' hebben wel baat hebben bij het vervangen van hun ondergoed, omdat ze anders een infectie kunnen oplopen. Wie veel zweet (bijvoorbeeld door sport of op warme dagen) kan ook maar best een proper paar uit de lade nemen, aangezien schaafwonden en schimmel een allitererend duo is dat u niet graag tussen uw dijen verwelkomt.

Maakt het materiaal van je ondergoed wat uit?

Onze excuses aan zij die hun lederhosen reeds hadden uitgestald maar de stof waaruit uw onderbroek gemaakt wordt is wel degelijk van belang als u jeuk of infecties wil vermijden. Gezondheidsexperten adviseren niet te strak zittende katoenen onderbroeken* die "lucht doorlaten en vocht opnemen". Dat leest u goed. Of we onze kanten en satijnen onderbroekjes dan in de vuilbak moeten kieperen? Allerminst, maar ga dan wel voor exemplaren die een katoenen voering hebben op kruishoogte.

* Noot: (Winter)sporters kunnen om aerodynamische en thermische redenen echter wel baat hebben bij synthetische materialen. Valentijnsbinnenkopper: ja u doet aan "sport" en ja het is winter.

Wat met "commando gaan"?

Mannen gaan al eens graag commando omdat ze zo kunnen genieten van hun vrijheid, sterker: het wordt zelfs aangeraden, maar ook vrouwen kunnen deugd hebben van een broekloze dag of (zo u wil) nacht. "Vrouwen houden liefst van al hun geslachtsdelen bedekt omdat ze zich zorgen maken om hun vaginale afscheiding", aldus Alyssa Dweck, auteur van 'V is for Vagina' aan Refinery29. "Maar omdat je vagina een donkere, vochtige omgeving is, is het eigenlijk beter om deze niet altijd af te sluiten met kleding, want op die manier krijgen schimmels vrij spel."

Sporten in een string: doen of niet doen?

U liever dan wij, maar zelfs wanneer u de pijn weet te verbijten is het niet bepaald hygiënisch. Het onding durft tijdens het sporten al wel eens verschuiven en los van het feit dat u daar misschien optisch langere benen aan overhoudt is het niet bepaald gezellig dat het stuk dat vooreerst contact maakte met uw anus plots flirt met uw plasgaatje.

Bovendien komen uw geslachtsdelen in een string meer in aanraking met zweterige sportleggings (die misschien niet na elke work-out gewassen worden?) waardoor bacteriën ook meer speelruimte krijgen. Een no-go wat ons betreft.

(KS)

Is het echt slecht om een paar dagen met dezelfde onderbroek rond te lopen?Ware we Sims, onze hygiëne-o-meter zou al lang rood gekleurd hebben, maar wie puur naar gezondheidsredenen kijkt ziet geen graten in het doordragen van onderkleding. "Zolang de onderbroek 'op het eerste zicht schoon is', en dus niet gemarkeerd met urine of stoelgang, kan je hem toch wel enkele dagen na elkaar aanhouden", vertelt dokter J. Scott Kasteler aan Greatist.Hij benadrukt echter wel dat mensen die wondjes, zweertjes of uitslag 'daar beneden' hebben wel baat hebben bij het vervangen van hun ondergoed, omdat ze anders een infectie kunnen oplopen. Wie veel zweet (bijvoorbeeld door sport of op warme dagen) kan ook maar best een proper paar uit de lade nemen, aangezien schaafwonden en schimmel een allitererend duo is dat u niet graag tussen uw dijen verwelkomt. Maakt het materiaal van je ondergoed wat uit?Onze excuses aan zij die hun lederhosen reeds hadden uitgestald maar de stof waaruit uw onderbroek gemaakt wordt is wel degelijk van belang als u jeuk of infecties wil vermijden. Gezondheidsexperten adviseren niet te strak zittende katoenen onderbroeken* die "lucht doorlaten en vocht opnemen". Dat leest u goed. Of we onze kanten en satijnen onderbroekjes dan in de vuilbak moeten kieperen? Allerminst, maar ga dan wel voor exemplaren die een katoenen voering hebben op kruishoogte.* Noot: (Winter)sporters kunnen om aerodynamische en thermische redenen echter wel baat hebben bij synthetische materialen. Valentijnsbinnenkopper: ja u doet aan "sport" en ja het is winter.Wat met "commando gaan"?Mannen gaan al eens graag commando omdat ze zo kunnen genieten van hun vrijheid, sterker: het wordt zelfs aangeraden, maar ook vrouwen kunnen deugd hebben van een broekloze dag of (zo u wil) nacht. "Vrouwen houden liefst van al hun geslachtsdelen bedekt omdat ze zich zorgen maken om hun vaginale afscheiding", aldus Alyssa Dweck, auteur van 'V is for Vagina' aan Refinery29. "Maar omdat je vagina een donkere, vochtige omgeving is, is het eigenlijk beter om deze niet altijd af te sluiten met kleding, want op die manier krijgen schimmels vrij spel." Sporten in een string: doen of niet doen?U liever dan wij, maar zelfs wanneer u de pijn weet te verbijten is het niet bepaald hygiënisch. Het onding durft tijdens het sporten al wel eens verschuiven en los van het feit dat u daar misschien optisch langere benen aan overhoudt is het niet bepaald gezellig dat het stuk dat vooreerst contact maakte met uw anus plots flirt met uw plasgaatje. Bovendien komen uw geslachtsdelen in een string meer in aanraking met zweterige sportleggings (die misschien niet na elke work-out gewassen worden?) waardoor bacteriën ook meer speelruimte krijgen. Een no-go wat ons betreft.(KS)