Om het einde van de werken in de Nationalestraat te vieren organiseert de stad Antwerpen op zaterdag 1 juni een groot buurtfeest. Vanaf 11 uur kan je genieten van verschillende optredens, straattheaters en evenementen.

Zo kan je onder meer gratis naar de expo 'zijde en print' in het MOMU en worden er ook verschillende workshops voor kinderen georganiseerd. In de namiddag worden er enkele mode flashmobs gehouden, gevolgd door enkele modeshows en door een modellenwedstrijd waar districtsvoorzitster Zuhal Demir en minister Annemie Turtelboom in de jury zullen zetelen.

Verschillende handelaars komen met hun waar naar buiten en sommigen zullen zorgen voor een drankje en een leuke korting. Tijdens het feest is de Nationalestraat volledig autovrij en zal de tram stapvoets rijden.

Het einde is in zicht In mei vorig jaar begonnen de werken aan de Nationalestraat, die niet voor niets wel eens de slagader van de modestad Antwerpen genoemd werd. Natuurlijk verdient ook deze modieuze straat een nieuw kleedje, maar de bijzonder lang aanslepende heraanleg was een doorn in het oog van lokale handelaars, buurtbewoners en het Antwerpse verkeer.

Nu de werken quasi afgerond zijn haalt de stad opgelucht adem. Eindelijk kan de Nationalestraat opnieuw de drukbezochte winkelstraat worden die ze altijd geweest is. Een straat waar plaats is voor unieke concepten, fijne boetieks en bijzonder modieuze hotspots. Dat moet gevierd!

Het buurtfeest gaat door in de Nationalestraat, Volkstraat, Kammenstraat, Ijzerenwaag, Drukkerijstraat en de Steenhouwersvest. Er wordt momenteel nog gewerkt aan de Theodoor Van Rijswijckplaats, het pleintje aan de Prekersstraat en aan de aansluiting van de Drukkerijstraat op Nationalestraat, maar die werken zouden elk moment afgerond moeten worden. Meer informatie over het buurtfeest vind je hier. (AV)

Om het einde van de werken in de Nationalestraat te vieren organiseert de stad Antwerpen op zaterdag 1 juni een groot buurtfeest. Vanaf 11 uur kan je genieten van verschillende optredens, straattheaters en evenementen. Zo kan je onder meer gratis naar de expo 'zijde en print' in het MOMU en worden er ook verschillende workshops voor kinderen georganiseerd. In de namiddag worden er enkele mode flashmobs gehouden, gevolgd door enkele modeshows en door een modellenwedstrijd waar districtsvoorzitster Zuhal Demir en minister Annemie Turtelboom in de jury zullen zetelen. Verschillende handelaars komen met hun waar naar buiten en sommigen zullen zorgen voor een drankje en een leuke korting. Tijdens het feest is de Nationalestraat volledig autovrij en zal de tram stapvoets rijden. Het einde is in zicht In mei vorig jaar begonnen de werken aan de Nationalestraat, die niet voor niets wel eens de slagader van de modestad Antwerpen genoemd werd. Natuurlijk verdient ook deze modieuze straat een nieuw kleedje, maar de bijzonder lang aanslepende heraanleg was een doorn in het oog van lokale handelaars, buurtbewoners en het Antwerpse verkeer. Nu de werken quasi afgerond zijn haalt de stad opgelucht adem. Eindelijk kan de Nationalestraat opnieuw de drukbezochte winkelstraat worden die ze altijd geweest is. Een straat waar plaats is voor unieke concepten, fijne boetieks en bijzonder modieuze hotspots. Dat moet gevierd! Het buurtfeest gaat door in de Nationalestraat, Volkstraat, Kammenstraat, Ijzerenwaag, Drukkerijstraat en de Steenhouwersvest. Er wordt momenteel nog gewerkt aan de Theodoor Van Rijswijckplaats, het pleintje aan de Prekersstraat en aan de aansluiting van de Drukkerijstraat op Nationalestraat, maar die werken zouden elk moment afgerond moeten worden. Meer informatie over het buurtfeest vind je hier. (AV)