Het is moeilijk te voorspellen hoe de coronacrisis zich verder zal ontwikkelen. Om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen en geen onnodige risico's te nemen, werd er beslist om het ModeMuseum in Antwerpen pas in 2021 opnieuw te laten opengaan.

Schepen voor Cultuur Antwerpen, Nabilla Ait Daoud, licht toe: 'De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van het team, onze bezoekers en iedereen die betrokken is bij de heropening is het allerbelangrijkste. Uitstel is geen afstel. We houden jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kijken er naar uit om deze opening groots te vieren!'

Toekomstmuziek

Na de expo 'Olivier Theyskens - She walks in beauty' trok het MoMu de deuren achter zich dicht voor grondige renovatiewerken. De renovatie heeft onder meer als doel om plaats te maken zodat de permanente collectie aan het grote publiek getoond kan worden. 'Top op heden was er in ons museumgebouw geen fysieke ruimte om deze collectie structureel tentoon te stellen. Na de verbouwing zullen we ook op permanente basis het verhaal van de Belgische mode kunnen brengen en onze bezoekers een diepere kijk in onze eigen wereldvermaarde modegeschiedenis geven,' vertelde museumdirecteur Kaat Debo bij de sluiting in 2018.

Ook komt er een auditorium met uitschuifbare tribune waar lezingen, conferenties en Q&A's geprogrammeerd kunnen worden. Voorts krijgt de bibliotheek een update, zodat er naast boeken en tijdschriften ook ruimte is voor objecten die bezoekers kunnen bestuderen. Bookshop Copyright blijft, maar het museum krijgt ook een eigen shop en café. Na de sluiting werden er door het team van het Antwerpse MoMu tentoonstellingen georganiseerd op externe locaties.

Het is moeilijk te voorspellen hoe de coronacrisis zich verder zal ontwikkelen. Om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen en geen onnodige risico's te nemen, werd er beslist om het ModeMuseum in Antwerpen pas in 2021 opnieuw te laten opengaan. Schepen voor Cultuur Antwerpen, Nabilla Ait Daoud, licht toe: 'De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van het team, onze bezoekers en iedereen die betrokken is bij de heropening is het allerbelangrijkste. Uitstel is geen afstel. We houden jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kijken er naar uit om deze opening groots te vieren!'Na de expo 'Olivier Theyskens - She walks in beauty' trok het MoMu de deuren achter zich dicht voor grondige renovatiewerken. De renovatie heeft onder meer als doel om plaats te maken zodat de permanente collectie aan het grote publiek getoond kan worden. 'Top op heden was er in ons museumgebouw geen fysieke ruimte om deze collectie structureel tentoon te stellen. Na de verbouwing zullen we ook op permanente basis het verhaal van de Belgische mode kunnen brengen en onze bezoekers een diepere kijk in onze eigen wereldvermaarde modegeschiedenis geven,' vertelde museumdirecteur Kaat Debo bij de sluiting in 2018. Ook komt er een auditorium met uitschuifbare tribune waar lezingen, conferenties en Q&A's geprogrammeerd kunnen worden. Voorts krijgt de bibliotheek een update, zodat er naast boeken en tijdschriften ook ruimte is voor objecten die bezoekers kunnen bestuderen. Bookshop Copyright blijft, maar het museum krijgt ook een eigen shop en café. Na de sluiting werden er door het team van het Antwerpse MoMu tentoonstellingen georganiseerd op externe locaties.