Mannequin, modejournaliste, consulente, La Cambre-docente, Annemie Verbeke is van veel markten thuis. Ze studeerde aan het Sint-Lukasinstituut in Brussel en de Koninklijke Academie in Gent. In 1979 ging Verbeke de textielindustrie in, onder meer als styliste voor breigoedfabrikanten als Chamail en auteur van trendboeken voor de Federatie van Belgisch Breigoed.


In '86 lanceerde ze onder haar eigen naam haar eerste vrouwencollectie, een jaar later trok ze samen met Dirk Van Saene, Dries Van Noten, Ann Demeulemeester en Walter Van Beirendonck naar Londen voor de British Designer Show. Verbeke werkte voor diverse labels, zoals Chine en Natan, en creëerde in '97-'98 met Martin Margiela de Italiaanse tricotlijn Gentry Portofino.


Toen ze haar eigen collectie opnieuw voorstelde in '98 won ze meteen de prijs van Modo Bruxellae. In al haar collecties speelt Verbeke met paradoxen. Haar kleurenpalet is bijzonder, de ontwerpen van een geraffineerde eenvoud. Verbeke exporteert naar Frankrijk, Nederland, Duitsland, Japan, Hongkong en Scandinavië. In België heeft ze een tiental verkooppunten en twee flagshipstores, in Brussel en Antwerpen. (WD)

www.annemieverbeke.be

Mannequin, modejournaliste, consulente, La Cambre-docente, Annemie Verbeke is van veel markten thuis. Ze studeerde aan het Sint-Lukasinstituut in Brussel en de Koninklijke Academie in Gent. In 1979 ging Verbeke de textielindustrie in, onder meer als styliste voor breigoedfabrikanten als Chamail en auteur van trendboeken voor de Federatie van Belgisch Breigoed. In '86 lanceerde ze onder haar eigen naam haar eerste vrouwencollectie, een jaar later trok ze samen met Dirk Van Saene, Dries Van Noten, Ann Demeulemeester en Walter Van Beirendonck naar Londen voor de British Designer Show. Verbeke werkte voor diverse labels, zoals Chine en Natan, en creëerde in '97-'98 met Martin Margiela de Italiaanse tricotlijn Gentry Portofino. Toen ze haar eigen collectie opnieuw voorstelde in '98 won ze meteen de prijs van Modo Bruxellae. In al haar collecties speelt Verbeke met paradoxen. Haar kleurenpalet is bijzonder, de ontwerpen van een geraffineerde eenvoud. Verbeke exporteert naar Frankrijk, Nederland, Duitsland, Japan, Hongkong en Scandinavië. In België heeft ze een tiental verkooppunten en twee flagshipstores, in Brussel en Antwerpen. (WD) www.annemieverbeke.be