Het androgyne model Andrej Peji? heeft zijn eerste Elle cover te pakken. 'Niets bijzonders toch', denkt u? Wel als u weet dat dit de eerste keer is dat Elle Servië een mannelijk model - dat bovendien nog eens gekend is om zijn androgynie - op de cover plaatst. Nu ja, mannelijk... zoals gewoonlijk poseerde Andrej volledig opgemaakt en gekleed als vrouw voor deze shoot.

Het controversiële model werd geboren in Bosnië, maar vluchtte in de jaren negentig naar Australië met zijn ouders. Hij liep al shows voor grote namen in modeland zoals Marc Jacobs en Jean-Paul Gaultier en werd ook voor deze cover van kop tot teen in Gaultier gehuld. In de Nederlandstalige gebieden is hij vooral bekend van zijn HEMA-campagne van vorig jaar waarin hij push-up beha's showde.

Binnenin de ELLE Servië van deze maand krijgen we Andrej te zien in lingerie van La Perla en Agent Provocateur. Zijn vrouwelijke en mannelijke kant worden tegen elkaar uitgespeeld en samengevoegd in één beeld waarin we Andrej zowel in lingerie zien als in pak. De vrouwelijke versie van Andrej kijkt zwoel in de lens en gooit 'haar' lange been in de strijd terwijl de mannelijke versie zijn vrouwelijke equivalent vervaarlijk aankijkt. Controversieel op z'n minst. Deze cover is een grote stap voorwaarts in de tolerantie voor de LGBT gemeenschap in Servië waar homofobie en gaybashing helaas nog vaak de norm zijn.

Hoewel hij zichzelf niet omschrijft als vrouw, hebben de transgender-en holebigemeenschap hem toch geclaimd als hun uithangbord. Zo werd hij door het holebi magazine 'Out' verkozen tot 'stylemaler of the year' en sierde hij hun cover in sluier en met retro bruidsmake-up.

Andrej wordt beschouwd als een rebel binnen de transgender community omdat hij niet de noodzaak blijkt te voelen om zijn seksualiteit en gender te verklaren of te rechtvaardigen aan de buitenwereld. In een interview met The Daily Mail waarin gevraagd werd naar zijn seksuele oriëntatie gaf hij het mysterieuze antwoord: 'Liefde kent geen grenzen'. In datzelfde interview zegt hij enorm veel geluk te hebben met zijn familie en vrienden die zijn keuze accepteren om zich zowel als man en als vrouw te kleden. (LP)

Het androgyne model Andrej Peji? heeft zijn eerste Elle cover te pakken. 'Niets bijzonders toch', denkt u? Wel als u weet dat dit de eerste keer is dat Elle Servië een mannelijk model - dat bovendien nog eens gekend is om zijn androgynie - op de cover plaatst. Nu ja, mannelijk... zoals gewoonlijk poseerde Andrej volledig opgemaakt en gekleed als vrouw voor deze shoot. Het controversiële model werd geboren in Bosnië, maar vluchtte in de jaren negentig naar Australië met zijn ouders. Hij liep al shows voor grote namen in modeland zoals Marc Jacobs en Jean-Paul Gaultier en werd ook voor deze cover van kop tot teen in Gaultier gehuld. In de Nederlandstalige gebieden is hij vooral bekend van zijn HEMA-campagne van vorig jaar waarin hij push-up beha's showde. Binnenin de ELLE Servië van deze maand krijgen we Andrej te zien in lingerie van La Perla en Agent Provocateur. Zijn vrouwelijke en mannelijke kant worden tegen elkaar uitgespeeld en samengevoegd in één beeld waarin we Andrej zowel in lingerie zien als in pak. De vrouwelijke versie van Andrej kijkt zwoel in de lens en gooit 'haar' lange been in de strijd terwijl de mannelijke versie zijn vrouwelijke equivalent vervaarlijk aankijkt. Controversieel op z'n minst. Deze cover is een grote stap voorwaarts in de tolerantie voor de LGBT gemeenschap in Servië waar homofobie en gaybashing helaas nog vaak de norm zijn.Hoewel hij zichzelf niet omschrijft als vrouw, hebben de transgender-en holebigemeenschap hem toch geclaimd als hun uithangbord. Zo werd hij door het holebi magazine 'Out' verkozen tot 'stylemaler of the year' en sierde hij hun cover in sluier en met retro bruidsmake-up. Andrej wordt beschouwd als een rebel binnen de transgender community omdat hij niet de noodzaak blijkt te voelen om zijn seksualiteit en gender te verklaren of te rechtvaardigen aan de buitenwereld. In een interview met The Daily Mail waarin gevraagd werd naar zijn seksuele oriëntatie gaf hij het mysterieuze antwoord: 'Liefde kent geen grenzen'. In datzelfde interview zegt hij enorm veel geluk te hebben met zijn familie en vrienden die zijn keuze accepteren om zich zowel als man en als vrouw te kleden. (LP)