Van King of Pop naar King of Fashion? Als het aan Osiris ligt, wel. Want het Amerikaanse schoenenmerk lanceert twee collecties geïnspireerd op de stijl van Michael Jackson. Maar ook de topmerken hebben het icoon van de jaren '80 herontdekt. Balmain heeft in zijn lentecollectie 2009 een Jackson-jasje van zo'n 4.000 dollar zitten.

In de jaren '80 kopieerden duizenden jongeren ter wereld de look van Michael Jackson, die toen de hitlijsten aanvoerde met zijn albums Â"ThrillerÂ" en Â"BadÂ". De ster zelf speelde daar ook nog eens handig op in en lanceerde eind jaren '80 een schoenenlijn in samenwerking met het label L.A Gear.

Tegenwoordig doen veel van de Jackson-imitaties het goed in vintage-winkels. Het Californische Osiris achtte de tijd dus rijp om een collectie te wijden aan de King of Pop. Toch zijn het geen glimmende mocassins met witte sokken, noch handschoenen met pailletten of borsalino-hoeden geworden. Osiris vat de Jackson-stijl veeleer sportief op.

Een eerste lijn is geïnspireerd op de single "Beat it" uit het album "Thriller". De schoenen, riemen, petten en T-shirts zijn uitgevoerd in de rode kleuren van de videoclip. De T-shirts vormen een soort replica van het jasje uit de clip. De baskets lijken op de L.A Gears van Jackson. Een tweede collectie heet 'Bad', naar het gelijknamige album uit 1987. Het gaat ook om schoenen, riemen, petten en T-shirts, maar in discreter zwart. Deze collectie kreeg ook één extra stuk: het zwarte blouson "boef van Harlem".

Ook Balmain is in de ban van het icoon van de jaren '80. Het topmerk heeft in zijn lentecollectie een jasjes met pailletten (voor 4.000 dollar) zitten dat nu al erg gegeerd is bij jonge popsterren als Rihanna en Beyonce.

Ook Michael Jackson zelf schijnt begrepen te hebben dat zijn stijl weer 'hot' is. Want hij zou plannen hebben om samen met stylist Christian Audigier (Naf Naf, Kookai) de kledinglijn 'Thriller' te lanceren.

Christophe Charlot/Ann Heylens.

Van King of Pop naar King of Fashion? Als het aan Osiris ligt, wel. Want het Amerikaanse schoenenmerk lanceert twee collecties geïnspireerd op de stijl van Michael Jackson. Maar ook de topmerken hebben het icoon van de jaren '80 herontdekt. Balmain heeft in zijn lentecollectie 2009 een Jackson-jasje van zo'n 4.000 dollar zitten.In de jaren '80 kopieerden duizenden jongeren ter wereld de look van Michael Jackson, die toen de hitlijsten aanvoerde met zijn albums Â"ThrillerÂ" en Â"BadÂ". De ster zelf speelde daar ook nog eens handig op in en lanceerde eind jaren '80 een schoenenlijn in samenwerking met het label L.A Gear. Tegenwoordig doen veel van de Jackson-imitaties het goed in vintage-winkels. Het Californische Osiris achtte de tijd dus rijp om een collectie te wijden aan de King of Pop. Toch zijn het geen glimmende mocassins met witte sokken, noch handschoenen met pailletten of borsalino-hoeden geworden. Osiris vat de Jackson-stijl veeleer sportief op. Een eerste lijn is geïnspireerd op de single "Beat it" uit het album "Thriller". De schoenen, riemen, petten en T-shirts zijn uitgevoerd in de rode kleuren van de videoclip. De T-shirts vormen een soort replica van het jasje uit de clip. De baskets lijken op de L.A Gears van Jackson. Een tweede collectie heet 'Bad', naar het gelijknamige album uit 1987. Het gaat ook om schoenen, riemen, petten en T-shirts, maar in discreter zwart. Deze collectie kreeg ook één extra stuk: het zwarte blouson "boef van Harlem". Ook Balmain is in de ban van het icoon van de jaren '80. Het topmerk heeft in zijn lentecollectie een jasjes met pailletten (voor 4.000 dollar) zitten dat nu al erg gegeerd is bij jonge popsterren als Rihanna en Beyonce. Ook Michael Jackson zelf schijnt begrepen te hebben dat zijn stijl weer 'hot' is. Want hij zou plannen hebben om samen met stylist Christian Audigier (Naf Naf, Kookai) de kledinglijn 'Thriller' te lanceren. Christophe Charlot/Ann Heylens.