Het succesvolle Britse model Laura Catterall, zelf gezegend met ronde vrouwelijke vormen, betreurt dat maten een gespreksonderwerp moeten zijn als het gaat over modellen. Bij wetten als in Frankrijk of Israël is niet alleen het lichaamsbeeld dat de modellen verspreiden, maar ook hun eigen gezondheid een belangrijk punt. "Maar ik vind het erg gevaarlijk om te praten over gezondheid door gewoon naar iemand te kijken. Je kan niet zeggen hoe gezond iemand is aan de hand van haar gewicht."

Consequent

Catterall vindt dat je modellen met dezelfde maatstaf moet beoordelen: "Als je een ban op size zero hebt, betekent dat dat je hetzelfde zou moeten doen voor de hogere BMI's. Als je enkel gezonde modellen op de catwalk wilt, moet je wel consequent zijn."

Wat Caterrall eigenlijk echt wil, is dat mensen stoppen met zo gefixeerd te zijn op lichaamsvormen en alle soorten modellen accepteren. Dat betekent: geen oordelen klaarhebben over hun (on)gezondheid, niet in juichen uitbarsten elke keer er een plus-size model een cover siert en niet aan fat- of skinny shaming doen.

Dat kunnen wij niet mooier besluiten dan met haar eigen woorden: "Langzaamaan begint het te gebeuren dat meisjes geselecteerd worden voor opdrachten omdat het goede modellen zijn. Dat is hoe het zou moeten zijn. Er is geen enkele reden om er een gewichtszaak van te maken." (EK)

Het succesvolle Britse model Laura Catterall, zelf gezegend met ronde vrouwelijke vormen, betreurt dat maten een gespreksonderwerp moeten zijn als het gaat over modellen. Bij wetten als in Frankrijk of Israël is niet alleen het lichaamsbeeld dat de modellen verspreiden, maar ook hun eigen gezondheid een belangrijk punt. "Maar ik vind het erg gevaarlijk om te praten over gezondheid door gewoon naar iemand te kijken. Je kan niet zeggen hoe gezond iemand is aan de hand van haar gewicht."Catterall vindt dat je modellen met dezelfde maatstaf moet beoordelen: "Als je een ban op size zero hebt, betekent dat dat je hetzelfde zou moeten doen voor de hogere BMI's. Als je enkel gezonde modellen op de catwalk wilt, moet je wel consequent zijn."Wat Caterrall eigenlijk echt wil, is dat mensen stoppen met zo gefixeerd te zijn op lichaamsvormen en alle soorten modellen accepteren. Dat betekent: geen oordelen klaarhebben over hun (on)gezondheid, niet in juichen uitbarsten elke keer er een plus-size model een cover siert en niet aan fat- of skinny shaming doen. Dat kunnen wij niet mooier besluiten dan met haar eigen woorden: "Langzaamaan begint het te gebeuren dat meisjes geselecteerd worden voor opdrachten omdat het goede modellen zijn. Dat is hoe het zou moeten zijn. Er is geen enkele reden om er een gewichtszaak van te maken." (EK)