Ontwerper Alexander Wang is aangesteld als de nieuwe creatief directeur van het modehuis Balenciaga. Dat werd nu bevestigd door het modehuis en de ontwerper zelf na eerder geruchten.

Eerder werd al gemeld dat Cathy Horyn van The New York Times van een bron in Parijs vernomen had dat Alexander de favoriet is van Balenciaga om Nicolas Ghesquière op te volgen.

In een officieel statement is nu bevestigd dat Wang aan het creatief hoofd komt te staan van de vrouwen, - mannen, en accessoirecollecties van Balenciaga. Daarnaast zal Alexander ook de ontwerpen voor zijn eigen label - dat hij heeft opgestart in 2007- blijven opvolgen.

"Het modehuis Balenciaga meldt met trots dat ze Alexander Wang mogen verwelkomen. Zijn talent en wereldvisie zullen een unieke bijdrage leveren aan de rijke geschiedenis van het modehuis dat binnenkort zijn 100ste verjaardag viert", zegt Isabelle Guichot, CEO van Balenciaga tegen de Britse Vogue.

Ontwerper Alexander Wang is aangesteld als de nieuwe creatief directeur van het modehuis Balenciaga. Dat werd nu bevestigd door het modehuis en de ontwerper zelf na eerder geruchten.Eerder werd al gemeld dat Cathy Horyn van The New York Times van een bron in Parijs vernomen had dat Alexander de favoriet is van Balenciaga om Nicolas Ghesquière op te volgen. In een officieel statement is nu bevestigd dat Wang aan het creatief hoofd komt te staan van de vrouwen, - mannen, en accessoirecollecties van Balenciaga. Daarnaast zal Alexander ook de ontwerpen voor zijn eigen label - dat hij heeft opgestart in 2007- blijven opvolgen. "Het modehuis Balenciaga meldt met trots dat ze Alexander Wang mogen verwelkomen. Zijn talent en wereldvisie zullen een unieke bijdrage leveren aan de rijke geschiedenis van het modehuis dat binnenkort zijn 100ste verjaardag viert", zegt Isabelle Guichot, CEO van Balenciaga tegen de Britse Vogue.