De Amerikaanse modeontwerper Alexander Wang staat model voor de nieuwste reclamecampagne van textiel- en wolfabrikant Woolmark.

Alexander Wang is het gezicht van de nieuwe reclamecampagne Merino Wool. No Finer Feeling. waarmee Woolmark het gebruik van merinowol wil promoten. Wang zal in zijn herfst/wintercollecties van 2013 en 2014 ook gebruik maken van merinowol. Verschillende van zijn kledingstukken zullen dus het Woolmarklabel bevatten.

Op de website van Vogue.nl is te lezen dat het niet de eerste keer is dat de ontwerper met merinowol werkt. "Ik gebruik al merinowol sinds ik begon met ontwerpen", vertelt Wang. "Wol is heel milieuvriendelijk, bovendien is het modern en relevant. Samenwerken met Woolmark was dus een natuurlijke stap voor me."

De reclamecampagne waarin Wang verschijnt werd gefotografeerd door de gerenommeerde Amerikaanse fotografe Annie Leibowitz. Ze wist het doel van de campagne - werken met merinowol - mooi te combineren met de stijl van Alexander Wangs ontwerpen. Het campagnebeeld is strak, modern, urban en schenkt voldoende aandacht aan Wang en zijn creatie.

"Ik ben nog nooit verschenen in een reclamecampagne", aldus Wang. "Meestal werk ik achter de schermen. Het is vreemd om jezelf te zo te zien." Gelukkig moest de fotoschuwe Wang niet alleen op de foto, maar werd hij vergezeld door een groot merinoschaap. (EL)

De Amerikaanse modeontwerper Alexander Wang staat model voor de nieuwste reclamecampagne van textiel- en wolfabrikant Woolmark.Alexander Wang is het gezicht van de nieuwe reclamecampagne Merino Wool. No Finer Feeling. waarmee Woolmark het gebruik van merinowol wil promoten. Wang zal in zijn herfst/wintercollecties van 2013 en 2014 ook gebruik maken van merinowol. Verschillende van zijn kledingstukken zullen dus het Woolmarklabel bevatten.Op de website van Vogue.nl is te lezen dat het niet de eerste keer is dat de ontwerper met merinowol werkt. "Ik gebruik al merinowol sinds ik begon met ontwerpen", vertelt Wang. "Wol is heel milieuvriendelijk, bovendien is het modern en relevant. Samenwerken met Woolmark was dus een natuurlijke stap voor me."De reclamecampagne waarin Wang verschijnt werd gefotografeerd door de gerenommeerde Amerikaanse fotografe Annie Leibowitz. Ze wist het doel van de campagne - werken met merinowol - mooi te combineren met de stijl van Alexander Wangs ontwerpen. Het campagnebeeld is strak, modern, urban en schenkt voldoende aandacht aan Wang en zijn creatie."Ik ben nog nooit verschenen in een reclamecampagne", aldus Wang. "Meestal werk ik achter de schermen. Het is vreemd om jezelf te zo te zien." Gelukkig moest de fotoschuwe Wang niet alleen op de foto, maar werd hij vergezeld door een groot merinoschaap. (EL)