De Amerikaanse modeontwerper Alexander Wang werd onlangs benoemd tot nieuwe creatief directeur van het modehuis Balenciaga. Met openlijke steun van onder meer Karl Lagerfeld kunnen we stellen dat hij zijn zegen heeft gekregen van de modewereld.

Wang was zelf heel enthousiast over zijn nieuwe functie en is er meteen ingevlogen volgens Isabelle Guichot, de CEO van Balenciaga. "Hij is onmiddellijk de archieven ingedoken om de achtergrond van het modehuis beter te leren kennen", zegt ze tegen de Britse Vogue. "We wouden iemand met een globale visie, een wereldburger die de modewereld van de toekomst begrijpt", vult Isabelle verder aan.

Naast het team van Balenciaga is ook Karl Lagerfeld heel tevreden met de keuze van het modehuis. En een positieve review krijgen van Karl is niet evident, vraag dat maar aan Adele en Pipa Middleton.

De creatief directeur van Chanel liet aan ModMods weten dat "in acht nemende hoe moeilijk het is om een man als Nicolas Ghesquière te vervangen, het de beste oplossing is om iemand te kiezen die compleet anders is. De mode van Alexander Wang is makkelijker, zijn persoonlijkheid is meer open voor de wereld en hij heeft heel goede contacten. Ik vind hem geweldig en ik denk dat hij een goede keuze is in het licht van de toekomstplannen van het modehuis."

De eerste show van Wang is voorzien voor de modeweek van Parijs in het voorjaar van 2013 waar hij de herfst-en winter collectie voor volgend seizoen zal voorstellen. (RDM)

De Amerikaanse modeontwerper Alexander Wang werd onlangs benoemd tot nieuwe creatief directeur van het modehuis Balenciaga. Met openlijke steun van onder meer Karl Lagerfeld kunnen we stellen dat hij zijn zegen heeft gekregen van de modewereld. Wang was zelf heel enthousiast over zijn nieuwe functie en is er meteen ingevlogen volgens Isabelle Guichot, de CEO van Balenciaga. "Hij is onmiddellijk de archieven ingedoken om de achtergrond van het modehuis beter te leren kennen", zegt ze tegen de Britse Vogue. "We wouden iemand met een globale visie, een wereldburger die de modewereld van de toekomst begrijpt", vult Isabelle verder aan. Naast het team van Balenciaga is ook Karl Lagerfeld heel tevreden met de keuze van het modehuis. En een positieve review krijgen van Karl is niet evident, vraag dat maar aan Adele en Pipa Middleton. De creatief directeur van Chanel liet aan ModMods weten dat "in acht nemende hoe moeilijk het is om een man als Nicolas Ghesquière te vervangen, het de beste oplossing is om iemand te kiezen die compleet anders is. De mode van Alexander Wang is makkelijker, zijn persoonlijkheid is meer open voor de wereld en hij heeft heel goede contacten. Ik vind hem geweldig en ik denk dat hij een goede keuze is in het licht van de toekomstplannen van het modehuis." De eerste show van Wang is voorzien voor de modeweek van Parijs in het voorjaar van 2013 waar hij de herfst-en winter collectie voor volgend seizoen zal voorstellen. (RDM)