De Britse modeontwerper Alexander McQueen is overleden. Een woordvoerder van de designer maakte het tragische nieuws donderdmiddag bekend. De veertigjarige McQueen, bekend als Lee, werd beschouwd als een van de meest getalenteerde van zijn generatie. Waarschijnlijk zelfmoordDe ontwerper werd donderdagmorgen kort na 10.00 uur dood aangetroffen in zijn huis in Green Street in het Londense West End. Alles wijst erop dat hij zichzelf van het leven heeft beroofd. Volgens sommige Britse nieuwssites leed McQueen erg onder het verlies van zijn moeder, die op 2 februari overleed, en gaf hij onder meer via Twitter te kennen dat hij haar dood maar moeilijk kon verwerken. Drie jaar geleden verloor hij ook al vriendin en mentor Isabella Blow. Ook zij pleegde zelfmoord.

"Briljante verbeelding"
Zijn dood komt net enkele dagen voor de London Fashion Week, die op 19 februari van start gaat. McQueen en zijn medewerkers waren net de finale voorbereidingen aan het treffen om zijn nieuwe collectie in Parijs te showen. "Lee McQueen beïnvloedde een hele generatie van designers. Zijn briljante verbeelding kende geen grenzen en hij reeg de ene na de andere buitengewone collectie aan mekaar", schreef Vogue-redactrice Alexandra Shulman vandaag naar aanleiding van het overlijden op de site van het Britse modemagazine. "Zijn dood is een groot verlies voor al wie hem gekend heeft en ook voor de velen die hem niet kenden".
Ann Heylens.

Lees hier de biografie van Alexander McQueen.

Bekijk het laatste defilé van McQueen op Catwalk Weekend.

De Britse modeontwerper Alexander McQueen is overleden. Een woordvoerder van de designer maakte het tragische nieuws donderdmiddag bekend. De veertigjarige McQueen, bekend als Lee, werd beschouwd als een van de meest getalenteerde van zijn generatie. Waarschijnlijk zelfmoordDe ontwerper werd donderdagmorgen kort na 10.00 uur dood aangetroffen in zijn huis in Green Street in het Londense West End. Alles wijst erop dat hij zichzelf van het leven heeft beroofd. Volgens sommige Britse nieuwssites leed McQueen erg onder het verlies van zijn moeder, die op 2 februari overleed, en gaf hij onder meer via Twitter te kennen dat hij haar dood maar moeilijk kon verwerken. Drie jaar geleden verloor hij ook al vriendin en mentor Isabella Blow. Ook zij pleegde zelfmoord. "Briljante verbeelding" Zijn dood komt net enkele dagen voor de London Fashion Week, die op 19 februari van start gaat. McQueen en zijn medewerkers waren net de finale voorbereidingen aan het treffen om zijn nieuwe collectie in Parijs te showen. "Lee McQueen beïnvloedde een hele generatie van designers. Zijn briljante verbeelding kende geen grenzen en hij reeg de ene na de andere buitengewone collectie aan mekaar", schreef Vogue-redactrice Alexandra Shulman vandaag naar aanleiding van het overlijden op de site van het Britse modemagazine. "Zijn dood is een groot verlies voor al wie hem gekend heeft en ook voor de velen die hem niet kenden". Ann Heylens. Lees hier de biografie van Alexander McQueen.Bekijk het laatste defilé van McQueen op Catwalk Weekend.