Echte fashionista's kijken er vast meer naar uit dan naar oudejaarsavond of Nieuwjaar. Zaterdag 2 januari. Want dan beginnen de winterkoopjes. En er zijn meteen kortingen van 30 tot 50 procent.

De officiële startdatum van de winterkoopjes is eigenlijk 3 januari, maar omdat die dit jaar op een zondag valt, kan u al een dag eerder op koopjesjacht. De meeste winkels zijn ook zondag open.

Volgens distributieorganistie Fedis boekten kleding en schoenenketens op jaarbasis een omzetstijging van 1 procent. De rekken bij de ketens zullen dus een heel klein beetje leger zijn dan vorig jaar. In de kleinere winkels blijft er nog meer voorraad over. jaar. Door de vrij zachte herft bleven vooral typische winterspullen hangen, maar de koude van de afgelopen dagen heeft wel voor een inhaalbeweging gezorgd.

Kleinere handelaars zullen het eerste weekend 30 tot 40 procent korting bieden, in de grootdistributie kan u waarschijnlijk kledingstukken met 30 procent korting of aan halve prijs bemachtigen.

Belga/Ann Heylens.

Echte fashionista's kijken er vast meer naar uit dan naar oudejaarsavond of Nieuwjaar. Zaterdag 2 januari. Want dan beginnen de winterkoopjes. En er zijn meteen kortingen van 30 tot 50 procent. De officiële startdatum van de winterkoopjes is eigenlijk 3 januari, maar omdat die dit jaar op een zondag valt, kan u al een dag eerder op koopjesjacht. De meeste winkels zijn ook zondag open. Volgens distributieorganistie Fedis boekten kleding en schoenenketens op jaarbasis een omzetstijging van 1 procent. De rekken bij de ketens zullen dus een heel klein beetje leger zijn dan vorig jaar. In de kleinere winkels blijft er nog meer voorraad over. jaar. Door de vrij zachte herft bleven vooral typische winterspullen hangen, maar de koude van de afgelopen dagen heeft wel voor een inhaalbeweging gezorgd. Kleinere handelaars zullen het eerste weekend 30 tot 40 procent korting bieden, in de grootdistributie kan u waarschijnlijk kledingstukken met 30 procent korting of aan halve prijs bemachtigen. Belga/Ann Heylens.