De Japanse designer Kansai Yamamoto is onder meer gekend om zijn gewaagde ontwerpen die gendernormen tartten. Met zijn opvallende grafische stijl, met verzadigde kleuren en levendige prints, onderscheidde hij zich van zijn Japanse, meer minimalistische collega's.

Vanaf de jaren zeventig werd hij bekend bij een groter publiek dankzij samenwerkingen met David Bowie, waaronder voor de outfits voor alter ego Ziggy Stardust. Yamamoto gebruikte graag elementen uit de Japanse cultuur, zoals de Japanse karakters (kanji) op de capes van Bowie.

De Japanse designer Kansai Yamamoto is onder meer gekend om zijn gewaagde ontwerpen die gendernormen tartten. Met zijn opvallende grafische stijl, met verzadigde kleuren en levendige prints, onderscheidde hij zich van zijn Japanse, meer minimalistische collega's.Vanaf de jaren zeventig werd hij bekend bij een groter publiek dankzij samenwerkingen met David Bowie, waaronder voor de outfits voor alter ego Ziggy Stardust. Yamamoto gebruikte graag elementen uit de Japanse cultuur, zoals de Japanse karakters (kanji) op de capes van Bowie.