Het schoenenmerk Gram uit Zweden laat de prijs van een paar schoenen afhangen van het gewicht. Zo worden de schoenen per gram verkocht. Dat schrijft de Daily Mail.

Het bijzondere schoenenmerk werd opgericht in 2005 door ontwerper Alexis Holm en zijn zakenpartner Anna Stenvi. In het begin verkochten ze enkel sneakers, maar intussen is hun aanbod uitgebreid naar verschillende soorten schoenen en tassen.

Het speciale aan dit label is dat schoenen per gram worden verkocht. Dat wil zeggen dat een kleiner maatje ook iets goedkoper is. Zo is het goedkoopste paar sneakers 352 gram en het duurste paar, laarzen, 497 gram. Op de verschillende schoenen staat het gewicht opgeschreven, wat een originele manier is om elk paar schoenen een naam te geven. Best wel een uniek concept.

Momenteel is het bedrijf gevestigd in Hong Kong. Hier ontwerpt Holm de volgende collectie. "In Hong Kong worden er verschillende soorten van materialen, kleuren en stijlen gemixt en dat past bij mijn filosofie. Als sommige schoenen er te gek uitzien voor een Zweeds ontwerp, dan komt dat door de invloed van Hong Kong," aldus Holm aan Daily Mail. (LVR)

Het schoenenmerk Gram uit Zweden laat de prijs van een paar schoenen afhangen van het gewicht. Zo worden de schoenen per gram verkocht. Dat schrijft de Daily Mail. Het bijzondere schoenenmerk werd opgericht in 2005 door ontwerper Alexis Holm en zijn zakenpartner Anna Stenvi. In het begin verkochten ze enkel sneakers, maar intussen is hun aanbod uitgebreid naar verschillende soorten schoenen en tassen. Het speciale aan dit label is dat schoenen per gram worden verkocht. Dat wil zeggen dat een kleiner maatje ook iets goedkoper is. Zo is het goedkoopste paar sneakers 352 gram en het duurste paar, laarzen, 497 gram. Op de verschillende schoenen staat het gewicht opgeschreven, wat een originele manier is om elk paar schoenen een naam te geven. Best wel een uniek concept. Momenteel is het bedrijf gevestigd in Hong Kong. Hier ontwerpt Holm de volgende collectie. "In Hong Kong worden er verschillende soorten van materialen, kleuren en stijlen gemixt en dat past bij mijn filosofie. Als sommige schoenen er te gek uitzien voor een Zweeds ontwerp, dan komt dat door de invloed van Hong Kong," aldus Holm aan Daily Mail. (LVR)