Designregio Kortrijk en Stad Kortrijk sloegen de handen in elkaar voor een uniek project: de Flucabag. Dit hippe hesje werd ontworpen door designers Diane Steverlynck en Girls from Omsk en kan zowel als cape, jasje of rugzak worden gebruikt.

Fluohesjes die de zichtbaarheid in het verkeer verhogen zijn vaak niet echt in trek, vooral bij jongeren. Ze hebben lelijke kleuren, een onflaterende snit en trekken bovendien nog eens alle aandacht. Designregio Kortrijk en Stad Kortrijk sloegen daarom de handen in elkaar en bezadelden de jonge ontwerpers Diane Steverlynck en Girls from Omsk met de opdracht een hesje te ontwerpen dat functioneel is en tegelijk ook jongeren aanspreekt.

Het resultaat is de Flucabag. De naam - een samentrekking van fluo, cape en bag - geeft al aan dat het om meer dan louter een hesje gaat. De Flucabag kan met enkele eenvoudige koordbewegingen worden omgevormd tot cape, jasje of rugzak.

Geen logo

"Als coole creatie van ontwerpers, zonder logovermelding, heeft de Flucabag alles in huis om de harten van de jeugd te veroveren", aldus Marc Dubois, designmeester Kortrijk.

Kortrijkse scholen kunnen een groepsbestelling plaatsen tegen een voordeeltarief door te mailen naar mobiliteit@kortrijk.be. Scholen uit andere steden en gemeenten mailen best naar designregio@kortrijk.be. Dit najaar gaat ook de individuele verkoop van start.

Vincent Fobelets

Voor meer informatie surf naar www.flucabag.be

Designregio Kortrijk en Stad Kortrijk sloegen de handen in elkaar voor een uniek project: de Flucabag. Dit hippe hesje werd ontworpen door designers Diane Steverlynck en Girls from Omsk en kan zowel als cape, jasje of rugzak worden gebruikt. Fluohesjes die de zichtbaarheid in het verkeer verhogen zijn vaak niet echt in trek, vooral bij jongeren. Ze hebben lelijke kleuren, een onflaterende snit en trekken bovendien nog eens alle aandacht. Designregio Kortrijk en Stad Kortrijk sloegen daarom de handen in elkaar en bezadelden de jonge ontwerpers Diane Steverlynck en Girls from Omsk met de opdracht een hesje te ontwerpen dat functioneel is en tegelijk ook jongeren aanspreekt. Het resultaat is de Flucabag. De naam - een samentrekking van fluo, cape en bag - geeft al aan dat het om meer dan louter een hesje gaat. De Flucabag kan met enkele eenvoudige koordbewegingen worden omgevormd tot cape, jasje of rugzak. Geen logo "Als coole creatie van ontwerpers, zonder logovermelding, heeft de Flucabag alles in huis om de harten van de jeugd te veroveren", aldus Marc Dubois, designmeester Kortrijk. Kortrijkse scholen kunnen een groepsbestelling plaatsen tegen een voordeeltarief door te mailen naar mobiliteit@kortrijk.be. Scholen uit andere steden en gemeenten mailen best naar designregio@kortrijk.be. Dit najaar gaat ook de individuele verkoop van start. Vincent FobeletsVoor meer informatie surf naar www.flucabag.be