Het bekende schoenenmerk Birkenstock, dat we vooral kennen van kleurrijke sandalen, gaat samen met de Japanse modeontwerper Yohji Yamamoto een sandaal ontwerpen. Dat schrijft de Duitse Vogue.

De sandalen maken deel uit van de lente/zomercollectie 2014. De sandalen van de Japanse ontwerper zijn zwart met wit. Hiervoor liet de ontwerper zich inspireren door de Geisha-cultuur uit zijn land.

De samenwerking tussen beide partijen kwam tot stand nadat Yamamoto een delegatie van Birkenstock had uitgenodigd op een van zijn modeshows. Dat schrijft de Duitse editie van Vogue. Achteraf gingen ze rond de tafel zitten en ontstond het idee om samen een schoen te ontwerpen.

De hoofdontwerper van Birkenstock, die sinds enkele maanden voor het merk actief is, is blij met de samenwerking. "Yamamoto is trouw aan zijn stijl en dat past goed bij ons merk," aldus Jopp. "Daarnaast is hij ook een van mijn persoonlijke favoriete ontwerpers. (LVR)

Het bekende schoenenmerk Birkenstock, dat we vooral kennen van kleurrijke sandalen, gaat samen met de Japanse modeontwerper Yohji Yamamoto een sandaal ontwerpen. Dat schrijft de Duitse Vogue. De sandalen maken deel uit van de lente/zomercollectie 2014. De sandalen van de Japanse ontwerper zijn zwart met wit. Hiervoor liet de ontwerper zich inspireren door de Geisha-cultuur uit zijn land. De samenwerking tussen beide partijen kwam tot stand nadat Yamamoto een delegatie van Birkenstock had uitgenodigd op een van zijn modeshows. Dat schrijft de Duitse editie van Vogue. Achteraf gingen ze rond de tafel zitten en ontstond het idee om samen een schoen te ontwerpen. De hoofdontwerper van Birkenstock, die sinds enkele maanden voor het merk actief is, is blij met de samenwerking. "Yamamoto is trouw aan zijn stijl en dat past goed bij ons merk," aldus Jopp. "Daarnaast is hij ook een van mijn persoonlijke favoriete ontwerpers. (LVR)