Net zoals bij jeans bestaat er ook bij zonnebrillen een geschikt model voor elke vorm. Sommige mensen staan met ronde glazen en anderen staan dan weer beter met een vierkant model. Dat schrijft Cosmopolitan.
Ontdek hier welke zonnebril het beste bij jouw gezichtsvorm past:


Hartvormig gezichtJe hebt een hartvormig gezicht als je een breed voorhoofd hebt met een smallere kaaklijn, hoge jukbeenderen en een smalle kin. Net zoals een hartje dus.

Bekend hartvormig gezicht: Reese Witherspoon

Zonnebrillen die het beste bij je passen: Een retro 'cat-eye' model uit de jaren zestig, waarbij de zijkanten naar omhoog gaan, benadrukt de vorm van je gezicht het best.

Ovaal gezicht
Als een ovaal gezicht hebt, heb je veel geluk. Het is de gemakkelijkste gezichtsvorm om zonnebrillen voor te vinden. Een ovaal gezicht wordt gekenmerkt door evenwichtige proporties: een smal voorhoofd en een fijne kaaklijn en een kin die iets smaller is dan het voorhoofd. Typisch voor een ovaal gezicht zijn de hoge jukbeenderen.

Bekend ovaal gezicht: Eva Mendes

Zonnebrillen die het beste bij je passen: Alle modellen staan je! Ga best voor een model dat even breed is als het breedste deel van je gezicht.

Vierkant gezicht

Een vierkante gezicht is meestal evenredig in lengte en breedte. Het is gekenmerkt door een uitgesproken kaaklijn, een vierkante kin en een breed voorhoofd.

Bekend vierkant gezicht: Kelly Osbourne

Zonnebrillen die het beste bij je passen: Ga voor een rond model dat de scherpe hoeken van je gezicht verzacht. Brede en vierkante monturen zijn minder geschikt. Een 'Aviator' model is ook een goede keuze, kijk maar naar Angelina Jolie.

Rond gezicht
Een rond gezicht heeft een gelijke breedte en lengte, en wordt gekenmerkt door zachte rondingen met heel weinig hoeken.

Bekend rond gezicht: Michelle Williams

Zonnebrillen die het beste bij je passen: Als je een ronder gezicht hebt, ga dan voor hoekige of vierkante frames, die helpen om je gezicht vorm te geven. Ook leuke kleurtjes breken de ronde vorm van jouw gezicht.

Lang gezicht
Als je gezicht langer is dan dat het breed is, heb je een lang gezicht. Een smal gezicht vanaf het voorhoofd tot de kin, met afgeronde hoeken.

Bekend lang gezicht: Sarah Jessica Parker

Zonnebrillen die het beste bij je passen: Grote, oversized, monturen, eventueel met decoraties op de zijkanten, doorbreken je gezicht en wekken de illusie op dat je een korter en ronder gezicht hebt. Vermijd kleine monturen want die verlengen je gezicht juist.

(AV)

Net zoals bij jeans bestaat er ook bij zonnebrillen een geschikt model voor elke vorm. Sommige mensen staan met ronde glazen en anderen staan dan weer beter met een vierkant model. Dat schrijft Cosmopolitan. Ontdek hier welke zonnebril het beste bij jouw gezichtsvorm past: Hartvormig gezichtJe hebt een hartvormig gezicht als je een breed voorhoofd hebt met een smallere kaaklijn, hoge jukbeenderen en een smalle kin. Net zoals een hartje dus. Bekend hartvormig gezicht: Reese Witherspoon Zonnebrillen die het beste bij je passen: Een retro 'cat-eye' model uit de jaren zestig, waarbij de zijkanten naar omhoog gaan, benadrukt de vorm van je gezicht het best. Ovaal gezicht Als een ovaal gezicht hebt, heb je veel geluk. Het is de gemakkelijkste gezichtsvorm om zonnebrillen voor te vinden. Een ovaal gezicht wordt gekenmerkt door evenwichtige proporties: een smal voorhoofd en een fijne kaaklijn en een kin die iets smaller is dan het voorhoofd. Typisch voor een ovaal gezicht zijn de hoge jukbeenderen. Bekend ovaal gezicht: Eva Mendes Zonnebrillen die het beste bij je passen: Alle modellen staan je! Ga best voor een model dat even breed is als het breedste deel van je gezicht. Vierkant gezicht Een vierkante gezicht is meestal evenredig in lengte en breedte. Het is gekenmerkt door een uitgesproken kaaklijn, een vierkante kin en een breed voorhoofd. Bekend vierkant gezicht: Kelly Osbourne Zonnebrillen die het beste bij je passen: Ga voor een rond model dat de scherpe hoeken van je gezicht verzacht. Brede en vierkante monturen zijn minder geschikt. Een 'Aviator' model is ook een goede keuze, kijk maar naar Angelina Jolie.Rond gezicht Een rond gezicht heeft een gelijke breedte en lengte, en wordt gekenmerkt door zachte rondingen met heel weinig hoeken. Bekend rond gezicht: Michelle Williams Zonnebrillen die het beste bij je passen: Als je een ronder gezicht hebt, ga dan voor hoekige of vierkante frames, die helpen om je gezicht vorm te geven. Ook leuke kleurtjes breken de ronde vorm van jouw gezicht. Lang gezicht Als je gezicht langer is dan dat het breed is, heb je een lang gezicht. Een smal gezicht vanaf het voorhoofd tot de kin, met afgeronde hoeken. Bekend lang gezicht: Sarah Jessica Parker Zonnebrillen die het beste bij je passen: Grote, oversized, monturen, eventueel met decoraties op de zijkanten, doorbreken je gezicht en wekken de illusie op dat je een korter en ronder gezicht hebt. Vermijd kleine monturen want die verlengen je gezicht juist. (AV)