Stella McCartney, bekend om haar down-to-earth stijl en milieubewustzijn, zal in februari haar accessoirelijn uitbreiden met een brillencollectie. Dat meldt WWD.

De collectie kwam tot stand in samenwerking met Luxottica, het Eyewear bedrijf waarmee de modeontwerpster al sinds 2009 haar zonnebrillen uitbrengt. De monturen worden vervaardigd op een ecologisch verantwoorde manier en bestaan voor minstens de helft uit natuurlijke en hernieuwbare materialen. Zo zullen de brillen onder andere worden gemaakt uit cellulose en natuurlijke plastieken, vervaardigd uit castorolie.

De lijn zal bestaan uit vijf modellen die uitgevoerd worden in het bordeaux, taupe, zwart, petroleumblauw en schildpad. De stijl van de collectie ligt in de lijn van McCartney's typische man-vrouw dichotomie en oogt androgyn. De Britse ontwerpster slaagt er steeds in om een goed evenwicht te vinden tussen kwaliteit, duurzaamheid en esthetiek. De prijzen van de 'groene' brilmonturen zullen variëren van $230 tot $245.

In het verleden zijn brilmonturen van de hand van McCartney al succesvol gebleken. De productie van zonnebrillen waarmee ze startte in 2003 is in de laatste twee jaar verdriedubbeld. Er wordt dus verwacht dat ook deze lijn zal aanslaan.

Aan WWD vertelde McCartney dat het optische aspect meer en meer deel gaat uitmaken van de mode. Ze noemt het een spannende evolutie omdat mensen van alle leeftijden zichzelf steeds vaker uitdrukken via hun brilmonturen. (LP)

Stella McCartney, bekend om haar down-to-earth stijl en milieubewustzijn, zal in februari haar accessoirelijn uitbreiden met een brillencollectie. Dat meldt WWD. De collectie kwam tot stand in samenwerking met Luxottica, het Eyewear bedrijf waarmee de modeontwerpster al sinds 2009 haar zonnebrillen uitbrengt. De monturen worden vervaardigd op een ecologisch verantwoorde manier en bestaan voor minstens de helft uit natuurlijke en hernieuwbare materialen. Zo zullen de brillen onder andere worden gemaakt uit cellulose en natuurlijke plastieken, vervaardigd uit castorolie. De lijn zal bestaan uit vijf modellen die uitgevoerd worden in het bordeaux, taupe, zwart, petroleumblauw en schildpad. De stijl van de collectie ligt in de lijn van McCartney's typische man-vrouw dichotomie en oogt androgyn. De Britse ontwerpster slaagt er steeds in om een goed evenwicht te vinden tussen kwaliteit, duurzaamheid en esthetiek. De prijzen van de 'groene' brilmonturen zullen variëren van $230 tot $245. In het verleden zijn brilmonturen van de hand van McCartney al succesvol gebleken. De productie van zonnebrillen waarmee ze startte in 2003 is in de laatste twee jaar verdriedubbeld. Er wordt dus verwacht dat ook deze lijn zal aanslaan. Aan WWD vertelde McCartney dat het optische aspect meer en meer deel gaat uitmaken van de mode. Ze noemt het een spannende evolutie omdat mensen van alle leeftijden zichzelf steeds vaker uitdrukken via hun brilmonturen. (LP)