Een zeldzame roze diamant van 24,78 karaat heeft dinsdagavond bij veilinghuis Sotheby's in Genève 34 miljoen euro opgebracht. Het is hiermee de duurste edelsteen ooit verkocht op een veiling. De gelukkige eigenaar is de in Londen gevestigde handelaar Laurence Graff.

"Deze spectaculaire veiling toont aan dat voor buitengewone objecten werkelijk buitengewone prijzen betaald worden", aldus David Bennett, hoofd van de juwelenafdeling van Sotheby's in Europa. "De roze diamant met zijn uitzonderlijke zuiverheid, kleur en slijpvorm verdient de recordprijs van meer dan 46 miljoen dollar. Het is werkelijk een van de mooiste diamanten ooit die ik tijdens mijn 35-jarige carrière bij Sotheby's heb gezien", zo zei hij.

Belga

Een zeldzame roze diamant van 24,78 karaat heeft dinsdagavond bij veilinghuis Sotheby's in Genève 34 miljoen euro opgebracht. Het is hiermee de duurste edelsteen ooit verkocht op een veiling. De gelukkige eigenaar is de in Londen gevestigde handelaar Laurence Graff. "Deze spectaculaire veiling toont aan dat voor buitengewone objecten werkelijk buitengewone prijzen betaald worden", aldus David Bennett, hoofd van de juwelenafdeling van Sotheby's in Europa. "De roze diamant met zijn uitzonderlijke zuiverheid, kleur en slijpvorm verdient de recordprijs van meer dan 46 miljoen dollar. Het is werkelijk een van de mooiste diamanten ooit die ik tijdens mijn 35-jarige carrière bij Sotheby's heb gezien", zo zei hij. Belga