Rachel Zoe lanceert eerste sieradenlijn

© Getty Images

Hollywoodstiliste en mediafiguur Rachel Zoe lanceert haar eerste sieradenlijn.

De Amerikaanse stiliste en mediafiguur Rachel Zoe breidt haar imperium uit met een eigen juwelenlijn.

In totaal worden er binnen de eerste lijn vier ‘mini-collecties’ uitgebracht. Art Deco (de glamour van Hollywood uit de jaren twintig), Tassel (geĆÆnspireerd op het gebruik van edelstenen in de jaren zeventig), Sixties Glam en The Knot (verschillende stijlen in Ć©Ć©n stuk samengebracht).

Rachel Zoe kiest voor de beste basismaterialen om haar juwelen te maken: kristallen, onyx en verguld brons. Dit heeft wel als gevolg dat de verschillende juwelen erg prijzig zijn. Een paar clip-on oorbellen kost net iets meer dan 200 euro, voor een ring tel je 135 euro neer. Wie een sieraad uit haar collectie wil bemachtigen, zal toch een reis naar de Verenigde Staten moeten plannen. De collectie is uitsluitend te verkrijgen bij Neiman Marcus en Bergdorf Goodman.

Rachel Zoe als stiliste

Rachel Zoe heeft zelf een erg herkenbare stijl en is onder meer actief als stiliste in Hollywood. Ze heeft nooit een mode-opleiding gevolgd, maar heeft de kans gehad om als freelance stiliste de juiste mensen te ontmoeten. In het verleden heeft Zoe gewerkt voor Lindsay Lohan, Mischa Barton, Keira Knightley en Nicole Richie. Ze werd bij het grote publiek vooral bekend door haar samenwerking met Nicole Richie en werd het uithangbord van de ‘boho chic’ look. Deze look bestaat uit ‘oversized’ juwelen, losse jurkjes en hoeden.

Haar huidige lijst van klanten bestaat uit onder meer uit Cameron Diaz, Jennifer Garner, Kate Hudson, Debra Messing, Demi Moore en Liv Tyler. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content