Het Italiaanse merk Pinko herlanceert de populaire tassen uit de jaren negentig in samenwerking met de Italiaanse designer Marino Spadafora. De nieuwe collectie is tot stand gekomen in samenwerking met de Italiaanse ontwerper Marina Spadafora, voor het Fashion For Development initiatief. Dit is een stichting die zich inzet voor economische groei en onafhankelijkheid in derde wereld landen door middel van mode. De handtassenlijn is geïnspireerd op de populaire tassen van Pinko uit de jaren negentig. De 100% katoenen tassen worden versierd door symbolen en lichaamstekeningen afkomstig uit de primitieve stammen van de Omo Vallei in het zuiden van Ethiopië. De nieuwe lijn van handtassen en truien bestaat uit gedurfde luipaardprint, bloemen en zebra's.

Collecties met goed doel
De opbrengst gaat rechtstreeks naar het Fashion For Development- initiatief, hier naar de stammen uit Ethiopië die de tassen produceren. Pinko is niet het eerste luxemerk dat zich inzet voor duurzame mode. Onlangs nog bracht Gucci samen met Livia Firth een ecologische handtas uit. Vandaag de dag volgen reeds een heleboel merken de trend van ecologische mode. Wat belooft de toekomst? (YM)

Het Italiaanse merk Pinko herlanceert de populaire tassen uit de jaren negentig in samenwerking met de Italiaanse designer Marino Spadafora. De nieuwe collectie is tot stand gekomen in samenwerking met de Italiaanse ontwerper Marina Spadafora, voor het Fashion For Development initiatief. Dit is een stichting die zich inzet voor economische groei en onafhankelijkheid in derde wereld landen door middel van mode. De handtassenlijn is geïnspireerd op de populaire tassen van Pinko uit de jaren negentig. De 100% katoenen tassen worden versierd door symbolen en lichaamstekeningen afkomstig uit de primitieve stammen van de Omo Vallei in het zuiden van Ethiopië. De nieuwe lijn van handtassen en truien bestaat uit gedurfde luipaardprint, bloemen en zebra's. Collecties met goed doel De opbrengst gaat rechtstreeks naar het Fashion For Development- initiatief, hier naar de stammen uit Ethiopië die de tassen produceren. Pinko is niet het eerste luxemerk dat zich inzet voor duurzame mode. Onlangs nog bracht Gucci samen met Livia Firth een ecologische handtas uit. Vandaag de dag volgen reeds een heleboel merken de trend van ecologische mode. Wat belooft de toekomst? (YM)