Je kan de samenwerking tussen Nike en Comme des Garçons gerust een innovatie in het sneakerlandschap noemen. Bij de vorige Nike Air-schoenen moest de Air-laag binnenin geïsoleerd worden door een beschermende rubberlaag eromheen. Dankzij nieuwe technologieën kunnen beide lagen worden omgevormd tot één holistische Vapormax Air-zool.

De traditionele tussenzool werd dus over de haag gegooid, waardoor de drager op wolkjes loopt, zonder dat de structuur in elkaar zakt.

De iconische Comme des Garçons-ontwerpster Rei Kawabuko koos ervoor om een slip-onversie te maken van de VaporMax-schoen. Vanaf het voorjaar in 2017 is de schoen beschikbaar. (LP)

Nike VaporMax for Comme des Garçons, Nike
Nike VaporMax for Comme des Garçons © Nike
Nike VaporMax for Comme des Garçons, Nike
Nike VaporMax for Comme des Garçons © Nike
Je kan de samenwerking tussen Nike en Comme des Garçons gerust een innovatie in het sneakerlandschap noemen. Bij de vorige Nike Air-schoenen moest de Air-laag binnenin geïsoleerd worden door een beschermende rubberlaag eromheen. Dankzij nieuwe technologieën kunnen beide lagen worden omgevormd tot één holistische Vapormax Air-zool. De traditionele tussenzool werd dus over de haag gegooid, waardoor de drager op wolkjes loopt, zonder dat de structuur in elkaar zakt. De iconische Comme des Garçons-ontwerpster Rei Kawabuko koos ervoor om een slip-onversie te maken van de VaporMax-schoen. Vanaf het voorjaar in 2017 is de schoen beschikbaar. (LP)