De Britse kunstenaar Damien Hirst heeft een exclusieve collectie van 30 sjaals ontworpen voor het Britse label. Deze collectie van Hirst zet de 10e verjaardag van de bekende sjaal met doodshoofdprint van McQueen in de kijker. Dat bericht de Britse Telegraph.

Het nieuws dat Damien Hirst zou gaan samenwerken met Alexander McQueen was al een tijdje bekend, maar nu kunnen we eindelijk een oog werpen op het eindresultaat. In totaal heeft Hirst dertig verschillende prints voor sjaals bedacht.

De samenwerking tussen beiden kwam er nadat modehuis McQueen besliste om het tienjarig bestaan van een van hun meest iconische ontwerpen, de sjaal met print van doodshoofd, in de kijker zetten. De eerste keer dat de sjaal verscheen in een collectie, was in de lente van 2003. Sinds dat moment is de sjaal uitgegroeid tot een icoon uit de modewereld, dat het modehuis nog eens graag in de bloemetjes wou laten zetten. Daarom kreeg de bekende sjaal een hele reeks van nieuwe patronen en kleuren, bedacht door kunstenaar Damien Hirst. De verschillende sjaals werden bedrukt met o.a. vliegjes, insecten, spinnen enzovoort. Daarnaast worden de sjaals ook gekenmerkt door de geometrische vormen die erin verwerkt werden.

De sjaals zullen verkrijgbaar zijn vanaf 15 november via de website van Alexander McQueen.

Laura Van Roey

De Britse kunstenaar Damien Hirst heeft een exclusieve collectie van 30 sjaals ontworpen voor het Britse label. Deze collectie van Hirst zet de 10e verjaardag van de bekende sjaal met doodshoofdprint van McQueen in de kijker. Dat bericht de Britse Telegraph. Het nieuws dat Damien Hirst zou gaan samenwerken met Alexander McQueen was al een tijdje bekend, maar nu kunnen we eindelijk een oog werpen op het eindresultaat. In totaal heeft Hirst dertig verschillende prints voor sjaals bedacht. De samenwerking tussen beiden kwam er nadat modehuis McQueen besliste om het tienjarig bestaan van een van hun meest iconische ontwerpen, de sjaal met print van doodshoofd, in de kijker zetten. De eerste keer dat de sjaal verscheen in een collectie, was in de lente van 2003. Sinds dat moment is de sjaal uitgegroeid tot een icoon uit de modewereld, dat het modehuis nog eens graag in de bloemetjes wou laten zetten. Daarom kreeg de bekende sjaal een hele reeks van nieuwe patronen en kleuren, bedacht door kunstenaar Damien Hirst. De verschillende sjaals werden bedrukt met o.a. vliegjes, insecten, spinnen enzovoort. Daarnaast worden de sjaals ook gekenmerkt door de geometrische vormen die erin verwerkt werden. De sjaals zullen verkrijgbaar zijn vanaf 15 november via de website van Alexander McQueen. Laura Van Roey