Dat recycleren niet duf hoeft te zijn, bewijst Marni met verve. Het modehuis besloot een bonte collectie van juwelen uit gerecycleerde materialen te lanceren.

Het Italiaanse modehuis Marni herwerkte oude vinylplaten tot een bijzonder originele handgemaakte juwelencollectie. Een team van Colombiaanse ambachtsmannen zaagde stukjes uit gebruikte LP's, plooide die in fraaie vormen en doopte ze in karakteristieke fluokleuren. Met als resultaat: een uitbundige Recycle Collection van indrukwekkende oorbellen, stoere bloemenkettingen en veelkleurige armbanden.

Carolina Castiglione liet verstaan dat het zeker niet Marni's laatste Recycle Collection is. De volgende ecologische juwelenlijn - gepland voor het voorjaar - zou uit gerecycleerde plastic flessen worden gemaakt. (MB)

De Recycle Collection koop je hier.

Dat recycleren niet duf hoeft te zijn, bewijst Marni met verve. Het modehuis besloot een bonte collectie van juwelen uit gerecycleerde materialen te lanceren. Het Italiaanse modehuis Marni herwerkte oude vinylplaten tot een bijzonder originele handgemaakte juwelencollectie. Een team van Colombiaanse ambachtsmannen zaagde stukjes uit gebruikte LP's, plooide die in fraaie vormen en doopte ze in karakteristieke fluokleuren. Met als resultaat: een uitbundige Recycle Collection van indrukwekkende oorbellen, stoere bloemenkettingen en veelkleurige armbanden. Carolina Castiglione liet verstaan dat het zeker niet Marni's laatste Recycle Collection is. De volgende ecologische juwelenlijn - gepland voor het voorjaar - zou uit gerecycleerde plastic flessen worden gemaakt. (MB) De Recycle Collection koop je hier.