Ook in 2008 en 2009 dook Marlies Dekkers fors in het rood met respectievelijk 9 miljoen euro en 5,8 miljoen euro. De positieve cijfers van 2010 (1,33 miljoen euro) en 2011 (4 miljoen euro) maakten die verliezen niet goed.

Een woordvoerder bevestigde vorige week de acute geldnood van het bekende lingeriemerk aan Quote.nl. 'Het is helder dat er sprake is van een lastige economische situatie, waar ons bedrijf door wordt geraakt', luidde het. Marlies Dekkers ontkende toen wel de geruchten dat financier Rabobank reeds beslag heeft gelegd op het bedrijf en benadrukte dat er gesprekken aan de gang waren met de bank om te komen tot een herfinanciering met behulp van nieuwe investeerders.

Volgens Marlies Dekkers waren er gesprekken aan de gang met een mogelijke geldschieter die in een 'vergevorderd' stadium zaten. 'Hoewel op dit moment nog geen duidelijkheid is over de uitkomst van alle gesprekken, hebben wij er vertrouwen in dat we ze positief kunnen afronden', vertelde ze nog vorige week. Maar nu werd het lingeriebedrijf dus failliet verklaard.

Inmiddels zou worden gewerkt aan een doorstart. Dekkers twitterde woensdagmiddag: "Mixed feelings! Happy with a new start but sad to leave the old behind..."
"Het investeringsfonds Karmijn Kapitaal is een overeenkomst aangegaan om met gezonde en veelbelovende onderdelen een doorstart te maken", meldt de website voor ondernemers sprout.nl. Dekkers zelf komt in de directie en de nadruk zal meer op e-commerce komen te liggen. Een aantal winkels zal moeten sluiten. 35 van de 100 werknemers behouden hun baan. (BELGA/KVDA/AB)

Ook in 2008 en 2009 dook Marlies Dekkers fors in het rood met respectievelijk 9 miljoen euro en 5,8 miljoen euro. De positieve cijfers van 2010 (1,33 miljoen euro) en 2011 (4 miljoen euro) maakten die verliezen niet goed. Een woordvoerder bevestigde vorige week de acute geldnood van het bekende lingeriemerk aan Quote.nl. 'Het is helder dat er sprake is van een lastige economische situatie, waar ons bedrijf door wordt geraakt', luidde het. Marlies Dekkers ontkende toen wel de geruchten dat financier Rabobank reeds beslag heeft gelegd op het bedrijf en benadrukte dat er gesprekken aan de gang waren met de bank om te komen tot een herfinanciering met behulp van nieuwe investeerders. Volgens Marlies Dekkers waren er gesprekken aan de gang met een mogelijke geldschieter die in een 'vergevorderd' stadium zaten. 'Hoewel op dit moment nog geen duidelijkheid is over de uitkomst van alle gesprekken, hebben wij er vertrouwen in dat we ze positief kunnen afronden', vertelde ze nog vorige week. Maar nu werd het lingeriebedrijf dus failliet verklaard. Inmiddels zou worden gewerkt aan een doorstart. Dekkers twitterde woensdagmiddag: "Mixed feelings! Happy with a new start but sad to leave the old behind..." "Het investeringsfonds Karmijn Kapitaal is een overeenkomst aangegaan om met gezonde en veelbelovende onderdelen een doorstart te maken", meldt de website voor ondernemers sprout.nl. Dekkers zelf komt in de directie en de nadruk zal meer op e-commerce komen te liggen. Een aantal winkels zal moeten sluiten. 35 van de 100 werknemers behouden hun baan. (BELGA/KVDA/AB)