Het Finse modelabel Marimekko, bekend om hun kleurrijke prints, hebben de sneakers van Converse in een nieuw jasje gestoken. Het resultaat is een vrolijke collectie met een fruitige print.

De print- en kleurmogelijkheden voor de stof van de bekende sneakers van Converse zijn eindeloos. Voor de herfst/wintercollectie van 2012 vroeg Converse dan ook aan het Finse modelabel om prints te ontwerpen voor hun sneakers. Het resultaat was een kleurrijke, maar tegelijkertijd ook stoere collectie sneakers met exotische prints. De samenwerking was een succes en Converse vroeg aan Marimekko om opnieuw met hen in zee te gaan voor een collectie 'gepimpte' sneakers.

De lente/zomercollectie 2013 van Marimekko voor Converse wordt gekenmerkt door een reeks van vrolijke All Star-sneakers, zowel de normale als platform-modellen, met een fruitige print. Van blauwe aardbeien tot rode appels. De prints voor de nieuwe collectie zijn gebaseerd op de werken van Maija Isola en Maije Louekeri uit voornamelijk de jaren 60.

De collectie is in België onder meer te koop bij Moose in the City, een schoenenwinkel in Antwerpen, en via de officiële website van Converse. (LVR)

Het Finse modelabel Marimekko, bekend om hun kleurrijke prints, hebben de sneakers van Converse in een nieuw jasje gestoken. Het resultaat is een vrolijke collectie met een fruitige print. De print- en kleurmogelijkheden voor de stof van de bekende sneakers van Converse zijn eindeloos. Voor de herfst/wintercollectie van 2012 vroeg Converse dan ook aan het Finse modelabel om prints te ontwerpen voor hun sneakers. Het resultaat was een kleurrijke, maar tegelijkertijd ook stoere collectie sneakers met exotische prints. De samenwerking was een succes en Converse vroeg aan Marimekko om opnieuw met hen in zee te gaan voor een collectie 'gepimpte' sneakers. De lente/zomercollectie 2013 van Marimekko voor Converse wordt gekenmerkt door een reeks van vrolijke All Star-sneakers, zowel de normale als platform-modellen, met een fruitige print. Van blauwe aardbeien tot rode appels. De prints voor de nieuwe collectie zijn gebaseerd op de werken van Maija Isola en Maije Louekeri uit voornamelijk de jaren 60. De collectie is in België onder meer te koop bij Moose in the City, een schoenenwinkel in Antwerpen, en via de officiële website van Converse. (LVR)