De 'koning van de stiletto's' of ook wel de lieveling van Carrie Bradshaw in 'Sex an the City' maakt zijn debuut op de modeweek in Londen. Dat schrijft de Britse Grazia.

In eerste instantie zou je Manolo Blahnik meteen associëren met New York. Dit omdat de schoenenontwerp wereldberoemd is geworden door 'Sex and the City'. Een van de hoofdpersonages, Carrie Bradshaw, was namelijk gek op de stiletto's en ander schoeisel van de ontwerper. Toch maakt Londen ook een groot deel uit van het verhaal van Blahnik, want de ontwerper verhuisde in 1968 naar de Britse hoofdstad om mannenschoenen te gaan ontwerpen in een winkel in de wijk Chelsea.

In zijn eigen woorden zegt Manolo Blahnik dat hij 'geobsedeerd is door de Britse stad'. Maar ook omgekeerd is dat zeker van toepassing. Zo kreeg hij in 2012 de British Fashion Award voor zijn uitzonderlijke verdienste voor de modewereld, organiseerde hij samen met Liberty een pop-up shop en kreeg hij een retrospectieve tentoonstelling in het Design Museum van de stad.

Tijdens de London Fashion Week zal hij zijn nieuwe collectie voorstellen op 15 september. De mode-meute kan de collectie komen bewonderen tussen 10uur en 16uur. Andere hoogtepunten op deze dag zijn onder meer de shows van L'Wren Scott, Vivienne Westwood Red Label, Paul Smith, Mulberry, Mary Katrantzou, Matthew Williamson, Unique en Jonathan Saunders. (LVR)

De 'koning van de stiletto's' of ook wel de lieveling van Carrie Bradshaw in 'Sex an the City' maakt zijn debuut op de modeweek in Londen. Dat schrijft de Britse Grazia. In eerste instantie zou je Manolo Blahnik meteen associëren met New York. Dit omdat de schoenenontwerp wereldberoemd is geworden door 'Sex and the City'. Een van de hoofdpersonages, Carrie Bradshaw, was namelijk gek op de stiletto's en ander schoeisel van de ontwerper. Toch maakt Londen ook een groot deel uit van het verhaal van Blahnik, want de ontwerper verhuisde in 1968 naar de Britse hoofdstad om mannenschoenen te gaan ontwerpen in een winkel in de wijk Chelsea. In zijn eigen woorden zegt Manolo Blahnik dat hij 'geobsedeerd is door de Britse stad'. Maar ook omgekeerd is dat zeker van toepassing. Zo kreeg hij in 2012 de British Fashion Award voor zijn uitzonderlijke verdienste voor de modewereld, organiseerde hij samen met Liberty een pop-up shop en kreeg hij een retrospectieve tentoonstelling in het Design Museum van de stad. Tijdens de London Fashion Week zal hij zijn nieuwe collectie voorstellen op 15 september. De mode-meute kan de collectie komen bewonderen tussen 10uur en 16uur. Andere hoogtepunten op deze dag zijn onder meer de shows van L'Wren Scott, Vivienne Westwood Red Label, Paul Smith, Mulberry, Mary Katrantzou, Matthew Williamson, Unique en Jonathan Saunders. (LVR)