"Het was nooit mijn bedoeling om een eigen label op te starten toen ik lederbewerking ging studeren. Ik wilde gewoon creatief bezig zijn en ik vond leder altijd al een fijn materiaal. Toen ik voor een citytrip op zoek was naar een praktisch zwart tasje met een rits besloot ik het zelf te maken."

Labo Sabo
© Labo Sabo

"Sindsdien heb ik in al mijn tassennoden zelf voorzien. Wou ik plots een rugzak of had ik een gsm-hoesje nodig? Ik maakte het zelf. Ik oogstte redelijk veel complimenten en kreeg zelfs enkele bestellingen binnen van vrouwen die mijn ontwerpen wilden kopen. Ook al zag ik Labo Sabo nog steeds als een hobby, op een gegeven moment heb ik toch die sprong gewaagd, al is het nog steeds maar mijn bijberoep."

"Het gekke is dat ik eigenlijk helemaal geen handtassenmadam ben. Ik denk dat mijn ontwerpen daarom zo praktisch en passe-partout zijn. Ik ga zeker niet bewust op zoek naar hypes om die dan toe te passen op mijn collecties. Natuurlijk zal ik onbewust bepaalde trends ook oppikken. Zo heb ik enkele tassen voorzien van geprint suede in krokomotief of caviar, al zijn die aanpassingen subtiel."

Labo Sabo
© Labo Sabo

"Ik vind het heel belangrijk dat een handtas jaren meekan, dus de look moet tijdloos zijn en het materiaal van een hoge kwaliteit. Ik laat mijn tassen uit leder in Porto maken en voor het ontwerp baseer ik me altijd op mezelf. Wat vind ik mooi? Wat zou ik dragen? En dat werkt, blijkbaar."

Labo Sabo
© Labo Sabo

"Mijn eerste tas kreeg de naam René, omdat ik dat altijd al een hele mooie naam heb gevonden. Aangezien René net zoals Maïté eindigt op een "é" begon ik daar een thema in te zien. Misschien heb ik mezelf daarmee wel in de voet geschoten, want zoveel namen eindigen niet op é..."

Labo Sabo
© Labo Sabo

"In mijn ideale handtas moet altijd plaats zijn voor een stukje chocolade een gsm-lader en een opinel zakmes. Een roze zakmes, jawel, dat is handig voor wanneer ik bijvoorbeeld een appeltje wil schillen. Ik denk dat de meeste mensen mij nog steeds zo kennen: als Maïté met haar appeltjes, in plaats van Maïté met haar handtassen."

http://www.labosabo.com/

"Het was nooit mijn bedoeling om een eigen label op te starten toen ik lederbewerking ging studeren. Ik wilde gewoon creatief bezig zijn en ik vond leder altijd al een fijn materiaal. Toen ik voor een citytrip op zoek was naar een praktisch zwart tasje met een rits besloot ik het zelf te maken.""Sindsdien heb ik in al mijn tassennoden zelf voorzien. Wou ik plots een rugzak of had ik een gsm-hoesje nodig? Ik maakte het zelf. Ik oogstte redelijk veel complimenten en kreeg zelfs enkele bestellingen binnen van vrouwen die mijn ontwerpen wilden kopen. Ook al zag ik Labo Sabo nog steeds als een hobby, op een gegeven moment heb ik toch die sprong gewaagd, al is het nog steeds maar mijn bijberoep.""Het gekke is dat ik eigenlijk helemaal geen handtassenmadam ben. Ik denk dat mijn ontwerpen daarom zo praktisch en passe-partout zijn. Ik ga zeker niet bewust op zoek naar hypes om die dan toe te passen op mijn collecties. Natuurlijk zal ik onbewust bepaalde trends ook oppikken. Zo heb ik enkele tassen voorzien van geprint suede in krokomotief of caviar, al zijn die aanpassingen subtiel.""Ik vind het heel belangrijk dat een handtas jaren meekan, dus de look moet tijdloos zijn en het materiaal van een hoge kwaliteit. Ik laat mijn tassen uit leder in Porto maken en voor het ontwerp baseer ik me altijd op mezelf. Wat vind ik mooi? Wat zou ik dragen? En dat werkt, blijkbaar.""Mijn eerste tas kreeg de naam René, omdat ik dat altijd al een hele mooie naam heb gevonden. Aangezien René net zoals Maïté eindigt op een "é" begon ik daar een thema in te zien. Misschien heb ik mezelf daarmee wel in de voet geschoten, want zoveel namen eindigen niet op é..." "In mijn ideale handtas moet altijd plaats zijn voor een stukje chocolade een gsm-lader en een opinel zakmes. Een roze zakmes, jawel, dat is handig voor wanneer ik bijvoorbeeld een appeltje wil schillen. Ik denk dat de meeste mensen mij nog steeds zo kennen: als Maïté met haar appeltjes, in plaats van Maïté met haar handtassen."http://www.labosabo.com/