Isabel Marant, de ontwerpster, is al even nuchter als Isabel Marant, het label. Hoewel ze er al jaren in slaagt om de Parijse "Je Ne Sais Quoi" tactiel te maken met skinny jeans, parka's, blazers en sweatshirts loopt ze niet naast haar trendy schoenen. Fashion insiders als Emmanuelle Alt, Sienna Miller en Rachel Weisz zwoeren al lang bij haar ontwerpen maar sinds ze de wedge-sneakers heeft uitgebracht spatten haar initialen zelfs van de pagina's van Teen Vogue. Iedereen in de high street wil Willows en telt er bovendien graag high end prijzen voor neer. Desondanks wij al jaren fan zijn van Isabel Marants no nonsense-ontwerpen hadden we van haar nooit een it-item verwacht, de ontwerpster zelf evenmin blijkbaar.

In een interview aan Fashionista uit ze haar verbazing over het succes van haar wedgesneakers. "Ik wist wel dat ze populair zouden zijn, maar ik had nooit verwacht dat ze zo'n impact zouden hebben. Nooit!" De schoenen worden immers als meer dan modieus beschouwd. Zo omarmen feministes deze wedges omdat ze de eerste comfortabele it-schoen is voor de vrouw en zag Refinery29 de willows om diezelfde reden als het ultieme bewijs dat de Girl Power terug is van weggeweest. Het is zo dat vrouwen doorgaans hun voeten pijnigden met smalle neuzen en torenhoge hakken, maar is iets simpels als comfort dan de enige basis voor een succesvol ontwerp?

Volgens Marant is het in ieder geval een belangrijk onderdeel. "Ik ben, net als iedere vrouw, constant bezig met hoe ik er slanker en langer kan uitzien zonder dat ik er té gekleed uitzie. Gekleed is niet meer nu en het komt niet meer natuurlijk over. Wie zich aankleed 's morgens wil er mooi uit zien, maar aangezien onze dagen gevuld zijn met werk en ons sociaal leven willen we ook iets makkelijks aantrekken, iets waarbij we niet bang moeten zijn dat het stuk gaat. Het is het vinden van een juiste balans tussen mode en het leven van alledag", aldus Marant aan Fashionista

Marant speelt hiermee perfect in op het clichébeeld van de zakenvrouw die zich 's ochtends naar het werk haast op sportschoenen met haar hakken in haar handtas. "Met een goedgemaakte sneaker kan je de wereld aan, ze zitten zo gemakkelijk, maar heel elegant zijn ze niet. Vroeger stopte ik stukjes kurk in mijn sportschoenen om toch een beetje een lift te krijgen. Hier moest ik aan terugdenken toen ik mijn wedges ontwierp." Of hoe puberale vindingrijkheid de sleutel werd naar het accessoire waar iedere vrouw jarenlang naar snakte. (KS)

Isabel Marant, de ontwerpster, is al even nuchter als Isabel Marant, het label. Hoewel ze er al jaren in slaagt om de Parijse "Je Ne Sais Quoi" tactiel te maken met skinny jeans, parka's, blazers en sweatshirts loopt ze niet naast haar trendy schoenen. Fashion insiders als Emmanuelle Alt, Sienna Miller en Rachel Weisz zwoeren al lang bij haar ontwerpen maar sinds ze de wedge-sneakers heeft uitgebracht spatten haar initialen zelfs van de pagina's van Teen Vogue. Iedereen in de high street wil Willows en telt er bovendien graag high end prijzen voor neer. Desondanks wij al jaren fan zijn van Isabel Marants no nonsense-ontwerpen hadden we van haar nooit een it-item verwacht, de ontwerpster zelf evenmin blijkbaar. In een interview aan Fashionista uit ze haar verbazing over het succes van haar wedgesneakers. "Ik wist wel dat ze populair zouden zijn, maar ik had nooit verwacht dat ze zo'n impact zouden hebben. Nooit!" De schoenen worden immers als meer dan modieus beschouwd. Zo omarmen feministes deze wedges omdat ze de eerste comfortabele it-schoen is voor de vrouw en zag Refinery29 de willows om diezelfde reden als het ultieme bewijs dat de Girl Power terug is van weggeweest. Het is zo dat vrouwen doorgaans hun voeten pijnigden met smalle neuzen en torenhoge hakken, maar is iets simpels als comfort dan de enige basis voor een succesvol ontwerp? Volgens Marant is het in ieder geval een belangrijk onderdeel. "Ik ben, net als iedere vrouw, constant bezig met hoe ik er slanker en langer kan uitzien zonder dat ik er té gekleed uitzie. Gekleed is niet meer nu en het komt niet meer natuurlijk over. Wie zich aankleed 's morgens wil er mooi uit zien, maar aangezien onze dagen gevuld zijn met werk en ons sociaal leven willen we ook iets makkelijks aantrekken, iets waarbij we niet bang moeten zijn dat het stuk gaat. Het is het vinden van een juiste balans tussen mode en het leven van alledag", aldus Marant aan Fashionista Marant speelt hiermee perfect in op het clichébeeld van de zakenvrouw die zich 's ochtends naar het werk haast op sportschoenen met haar hakken in haar handtas. "Met een goedgemaakte sneaker kan je de wereld aan, ze zitten zo gemakkelijk, maar heel elegant zijn ze niet. Vroeger stopte ik stukjes kurk in mijn sportschoenen om toch een beetje een lift te krijgen. Hier moest ik aan terugdenken toen ik mijn wedges ontwierp." Of hoe puberale vindingrijkheid de sleutel werd naar het accessoire waar iedere vrouw jarenlang naar snakte. (KS)