In beeld: hoe maak je zelf de leukste juwelen?

In beeld: hoe maak je zelf de leukste juwelen?
30 MINUTEN + EXTRA DROOGTIJDnodig: balsahout, goudkleurig leder, plasticvel van 1 mm dik, cutter, lat, snijmat, nagellak, sterke lijm, haarspeldjes. © Lannoo

Haarspeldjes © Lannoo

30 MINUTEN + EXTRA DROOGTIJDnodig: balsahout, goudkleurig leder, plasticvel van 1 mm dik, cutter, lat, snijmat, nagellak, sterke lijm, haarspeldjes.

Haarspeldjes © Lannoo

Verf een aantal stukjes balsahout met de nagellak in de gewenste kleur. Snijd geometrische figuren uit het gouden leder en het geverfde hout. Ruiten, strikjes, driehoekjes, laat je inspiratie de vrije loop! Leg de geometrische figuurtjes samen of op elkaar en kleef vast op de plastic ondergrond. Laat drogen en snijd de vorm opnieuw uit. Kleef het volledige figuurtje op de speld en laat opnieuw goed drogen.

Dégradéhanger © Lannoo

30 MINUTENnodig: kleurstalen (doe-het-zelfwinkel), Pritt permanente lijmroller, stevige ondergrond van plastic of karton, revetten, gaatjeskniptang, ketting met sluiting en 2 metalen ringetjes.

Dégradéhanger © Lannoo

Snijd de kleurstalen in de gewenste vorm. Kleef ze in een patroon op de ondergrond. Boor aan de bovenzijde links en rechts een gaatje met de kniptang. Verstevig de gaatjes met de metalen revetten. Maak de hanger vast aan de ketting met metalen ringetjes die je door de oogjes haalt.

juwelen cover © Lannoo