Mogen wij u voorstellen: Molami, een nieuwe generatie hoofdtelefoons.

Molami is het geesteskind van de Zweedse Maria von Euler. Twee jaar lang onderzocht ze, als afstudeerproject, hoe een technisch product als een hoofdtelefoon zo hoog mogelijk op de modeladder kon klimmen.

"Ik wilde de jongens jaloers maken", zegt von Euler. "Hoofdtelefoons zijn altijd producten uit een mannelijk universum geweest. Ik wilde drie ontwerpen bedenken die een meisje kan combineren met haar outfit, kapsel, make-up. Ik heb er de beste sounddesigner bij betrokken, want ik wilde geen enkel compromis sluiten. Qua materialen noch qua geluid."

Coco Chanel

Koptelefoons gaan vandaag dezelfde weg op als horloges en brillen: van een praktisch instrument naar een stijlvol modeaccessoire. Von Euler liet zich inspireren door het gedachtegoed van Elsa Schiaparelli, Coco Chanel en Rei Kawakubo, drie van de meest invloedrijke ontwerpers uit de moderne geschiedenis.

Het meer dan geslaagde resultaat komt in vier kleuren (zwart, wit, zilver, goud) en drie modellen (als oortjes, als haarband, als hoofdtelefoon). (EL) Molami wordt vanaf november verkocht bij Renaissance, Nationalestraat 28, Antwerpen. Prijzen vanaf 150 euro. www.molami.com Knack Weekend nodigt zijn lezers uit op 19 oktober om de hoofdtelefoons van Molami te ontdekken. Houd daarvoor de actiepagina op onze website nauwlettend in de gaten.

Mogen wij u voorstellen: Molami, een nieuwe generatie hoofdtelefoons. Molami is het geesteskind van de Zweedse Maria von Euler. Twee jaar lang onderzocht ze, als afstudeerproject, hoe een technisch product als een hoofdtelefoon zo hoog mogelijk op de modeladder kon klimmen. "Ik wilde de jongens jaloers maken", zegt von Euler. "Hoofdtelefoons zijn altijd producten uit een mannelijk universum geweest. Ik wilde drie ontwerpen bedenken die een meisje kan combineren met haar outfit, kapsel, make-up. Ik heb er de beste sounddesigner bij betrokken, want ik wilde geen enkel compromis sluiten. Qua materialen noch qua geluid." Coco Chanel Koptelefoons gaan vandaag dezelfde weg op als horloges en brillen: van een praktisch instrument naar een stijlvol modeaccessoire. Von Euler liet zich inspireren door het gedachtegoed van Elsa Schiaparelli, Coco Chanel en Rei Kawakubo, drie van de meest invloedrijke ontwerpers uit de moderne geschiedenis. Het meer dan geslaagde resultaat komt in vier kleuren (zwart, wit, zilver, goud) en drie modellen (als oortjes, als haarband, als hoofdtelefoon). (EL) Molami wordt vanaf november verkocht bij Renaissance, Nationalestraat 28, Antwerpen. Prijzen vanaf 150 euro. www.molami.com Knack Weekend nodigt zijn lezers uit op 19 oktober om de hoofdtelefoons van Molami te ontdekken. Houd daarvoor de actiepagina op onze website nauwlettend in de gaten.