Verbazend nieuws op het gebied van gezondheid: hoge hakken zouden helpen om rugklachten bij vrouwen te verminderen. Dat schrijft de Nederlandse Elle.

Lange tijd werd er gedacht dat het dragen van schoenen met (hoge) hakken nefast was voor de rug. Maar nu beweert de Nederlandse osteopaat Frank De Bakker dat hoge hakken soms juist rugklachten kunnen voorkomen. Hij legt uit in een persbericht van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie hoe dat kan: "Het onderste deel van het bekken van de vrouw draagt zo'n negende van het rompgewicht. Als het bekken, en specifiek de baarmoeder, iets naar voren is gekanteld, dan zorgt dit voor optimale steun."

Frank De Bakker beweert dat een hak onder een lichaam kan zorgen dat een verstoord evenwicht terug hersteld kan worden en balans brengt. Conclusie: hoge hakken zijn niet zo slecht als we lange tijd gedacht hebben. Nu hebben we alvast een nieuw excuus voor dat nieuwe paar hoge hakken! (LVR)

Verbazend nieuws op het gebied van gezondheid: hoge hakken zouden helpen om rugklachten bij vrouwen te verminderen. Dat schrijft de Nederlandse Elle. Lange tijd werd er gedacht dat het dragen van schoenen met (hoge) hakken nefast was voor de rug. Maar nu beweert de Nederlandse osteopaat Frank De Bakker dat hoge hakken soms juist rugklachten kunnen voorkomen. Hij legt uit in een persbericht van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie hoe dat kan: "Het onderste deel van het bekken van de vrouw draagt zo'n negende van het rompgewicht. Als het bekken, en specifiek de baarmoeder, iets naar voren is gekanteld, dan zorgt dit voor optimale steun." Frank De Bakker beweert dat een hak onder een lichaam kan zorgen dat een verstoord evenwicht terug hersteld kan worden en balans brengt. Conclusie: hoge hakken zijn niet zo slecht als we lange tijd gedacht hebben. Nu hebben we alvast een nieuw excuus voor dat nieuwe paar hoge hakken! (LVR)