Er was discussie ontstaan rond een haaraccessoire met veren, waardoor H&M besloten heeft om het uit de winkelrekken te halen en niet langer te verkopen.

Het Zweedse kledingbedrijf had klachten ontvangen naar aanleiding van het hoofdaccessoire met paars/roze veren. Sommige mensen namen er aanstoot aan en vonden dit beledigend voor de oorspronkelijke bevolking van het continent.

Volgens sommige klanten is het haaraccessoire met veren een belediging voor dit volk. Daarop besloot H&M om het accessoire uit de rekken te halen van 61

Canadese winkels.

H&M had het accessoire op de markt gebracht naar aanleiding van het festivalseizoen. Emily Scarlett, woordvoerster bij H&M, legt uit waarom ze voor dit ontwerp gekozen hadden: "Tegenwoordig draaien muziekfestivals rond experimenteren met mode en het uit van je persoonlijkheid. Velen doen dit door een bijzonder accessoire te dragen." (LVR)

Er was discussie ontstaan rond een haaraccessoire met veren, waardoor H&M besloten heeft om het uit de winkelrekken te halen en niet langer te verkopen. Het Zweedse kledingbedrijf had klachten ontvangen naar aanleiding van het hoofdaccessoire met paars/roze veren. Sommige mensen namen er aanstoot aan en vonden dit beledigend voor de oorspronkelijke bevolking van het continent. Volgens sommige klanten is het haaraccessoire met veren een belediging voor dit volk. Daarop besloot H&M om het accessoire uit de rekken te halen van 61 Canadese winkels. H&M had het accessoire op de markt gebracht naar aanleiding van het festivalseizoen. Emily Scarlett, woordvoerster bij H&M, legt uit waarom ze voor dit ontwerp gekozen hadden: "Tegenwoordig draaien muziekfestivals rond experimenteren met mode en het uit van je persoonlijkheid. Velen doen dit door een bijzonder accessoire te dragen." (LVR)