Het Vietnamese bedrijf Fashion4Freedom heeft een indrukwekkende schoenenlijn genaamd Saigon Socialite uitgebracht. Het betreft lederen schoenen met een versierde houten hak die uitgesneden werd volgens de oude Vietnamese pagoda-kunst - een knap staaltje vakmanschap waarbij soms tot 20 dagen aan één hak gesneden kan worden. Niet alleen brengen deze schoenen een ode aan deze ambacht: ze geven het ook nog eens een moderne invulling.

Bovendien gaat de opbrengst van de schoenen naar het bewaren van deze houtsnijkunst: het bedrijf leidt Vietnamezen op in de kunst, zodat ze toch een craft leren. Weeskinderen krijgen allemaal gratis schoenen -al veronderstellen we niet dat die schoenen zo'n hak zullen hebben.

Het Vietnamese bedrijf Fashion4Freedom heeft een indrukwekkende schoenenlijn genaamd Saigon Socialite uitgebracht. Het betreft lederen schoenen met een versierde houten hak die uitgesneden werd volgens de oude Vietnamese pagoda-kunst - een knap staaltje vakmanschap waarbij soms tot 20 dagen aan één hak gesneden kan worden. Niet alleen brengen deze schoenen een ode aan deze ambacht: ze geven het ook nog eens een moderne invulling. Bovendien gaat de opbrengst van de schoenen naar het bewaren van deze houtsnijkunst: het bedrijf leidt Vietnamezen op in de kunst, zodat ze toch een craft leren. Weeskinderen krijgen allemaal gratis schoenen -al veronderstellen we niet dat die schoenen zo'n hak zullen hebben.