David Lynch creëerde een derde hoofdstuk in de Lady Dior saga, de driedelige reclame voor het gelijknamige handtasje. Na Lady Noir en Lady Rouge kruipt de Franse actrice Marion Cottilard nu in de huid van Lady Blue.

In de kortfilm van meer dan tien minuten pluist Lady Blue de identiteit uit van het mysterieuze personage dat een handtas in haar kamer achterliet. De Amerikaanse filmregisseur, van onder meer de excentrieke serie Twin Peaks, kreeg voor de verhaallijn carte blanche van het Franse modehuis. De reclamespot voor de Dior-handtassenlijn speelt zich af in de Chinese hoofdstad Sjanghai. Een logische keuze want de cruise collectie van artistiek directeur John Galliano werd op 15 mei ook in de Chinese metropool voorgesteld. Het defilé viel ook samen met de heropening van de Diorboetiek in het commerciële centrum van Sjanghai.

De Franse filmmaker Olivier Dahan regisseerde het eerste deel van de reclamesage Lady Noir. In deel twee is Marion Cottilard, die in 2008 een Oscar ontving voor haar rol in 'La vie en rose', te zien als Lady Rouge met de rockband Franz Ferdinand. Jonas Akerlund nam de regie van de Dior muziekvideo op zich. De Zweed ontving al een Grammy voor de videoclip van Madonna's hit 'Ray of Light'.

AFP/Tiffany Philips

De kortfilm van David Lynch voor Dior is te bekijken op www.ladydior.com
De making of op: http://www.youtube.com/watch?v=ARyqZ1Bcr3c.

David Lynch creëerde een derde hoofdstuk in de Lady Dior saga, de driedelige reclame voor het gelijknamige handtasje. Na Lady Noir en Lady Rouge kruipt de Franse actrice Marion Cottilard nu in de huid van Lady Blue.In de kortfilm van meer dan tien minuten pluist Lady Blue de identiteit uit van het mysterieuze personage dat een handtas in haar kamer achterliet. De Amerikaanse filmregisseur, van onder meer de excentrieke serie Twin Peaks, kreeg voor de verhaallijn carte blanche van het Franse modehuis. De reclamespot voor de Dior-handtassenlijn speelt zich af in de Chinese hoofdstad Sjanghai. Een logische keuze want de cruise collectie van artistiek directeur John Galliano werd op 15 mei ook in de Chinese metropool voorgesteld. Het defilé viel ook samen met de heropening van de Diorboetiek in het commerciële centrum van Sjanghai. De Franse filmmaker Olivier Dahan regisseerde het eerste deel van de reclamesage Lady Noir. In deel twee is Marion Cottilard, die in 2008 een Oscar ontving voor haar rol in 'La vie en rose', te zien als Lady Rouge met de rockband Franz Ferdinand. Jonas Akerlund nam de regie van de Dior muziekvideo op zich. De Zweed ontving al een Grammy voor de videoclip van Madonna's hit 'Ray of Light'.AFP/Tiffany PhilipsDe kortfilm van David Lynch voor Dior is te bekijken op www.ladydior.com De making of op: http://www.youtube.com/watch?v=ARyqZ1Bcr3c.