De dwergzijdeaapjes waarvan sprake komen uit Zuid-Amerika en worden illegaal verhandeld aan duizelingwekkende bedragen: voor een aapje wordt er algauw 4.000 euro neergeteld. De aapjes klampen zich het liefst van al vast aan de dingen om zich heen en dat maakt hen tot een geliefd accessoire.

De diertjes zijn met uitsterven bedreigd en het bezitten ervan is illegaal, maar dat weerhoudt jonge, rijke Chinezen er echter niet van de zogenoemde duimaapjes - een bijnaam die ze kregen ter ere van hun grootte - te kopen.

(EK)

De dwergzijdeaapjes waarvan sprake komen uit Zuid-Amerika en worden illegaal verhandeld aan duizelingwekkende bedragen: voor een aapje wordt er algauw 4.000 euro neergeteld. De aapjes klampen zich het liefst van al vast aan de dingen om zich heen en dat maakt hen tot een geliefd accessoire. De diertjes zijn met uitsterven bedreigd en het bezitten ervan is illegaal, maar dat weerhoudt jonge, rijke Chinezen er echter niet van de zogenoemde duimaapjes - een bijnaam die ze kregen ter ere van hun grootte - te kopen. (EK)