Het luxueuze Britse schoenenmerk Charlotte Olympia brengt een kinderschoenencollectie op de markt.

De stijlvolle maar speelse schoenen van het Britse label Charlotte Olympia zijn heel gekend. Onder andere celebrities als Alexa Chung, Beyoncé en Emma Watson zijn er dol op. Naast damesschoenen maakt het merk nu ook kinderschoenen, maar enkel voor meisjes.

Charlotte Dellal, ontwerpster voor Charlotte Olympia, speelde al langer met het idee om een kindercollectie te creëren. "Ik dacht altijd dat ik kleine schoenen voor kinderen zou ontwerpen van zodra ik een meisje kreeg", vertelt Dellal aan The Telegraph. "Ik heb al twee jongens, maar met mijn derde kindje onderweg besloot ik eindelijk om Incy toch al te lanceren. Misschien krijg ik ditmaal wel een meisje!"

De kindercollectie bestaat uit twee delen: Incy en Wincy. Incy is een reeks kleurrijke speelse schoentjes - voornamelijk ballerina's - voor kleine meisjes. Wincy zijn dan weer leuke pantoffeltjes voor de allerkleinsten. Inspiratie voor deze namen haalde Dellal uit het kinderliedje "Incy wincy spider climbed up the water spout, down came the rain and washed poor incy out." Zo wordt ineens ook ingespeeld op het spinnenweblogo van het merk.

De kindercollectie zal enkel verkocht worden in de winkels van Charlotte Olympia in Mayfair, Manhattan en Beverly Hills en via de webshop. Prijzen liggen tussen 75 en 295 pond. (EL)

Het luxueuze Britse schoenenmerk Charlotte Olympia brengt een kinderschoenencollectie op de markt. De stijlvolle maar speelse schoenen van het Britse label Charlotte Olympia zijn heel gekend. Onder andere celebrities als Alexa Chung, Beyoncé en Emma Watson zijn er dol op. Naast damesschoenen maakt het merk nu ook kinderschoenen, maar enkel voor meisjes. Charlotte Dellal, ontwerpster voor Charlotte Olympia, speelde al langer met het idee om een kindercollectie te creëren. "Ik dacht altijd dat ik kleine schoenen voor kinderen zou ontwerpen van zodra ik een meisje kreeg", vertelt Dellal aan The Telegraph. "Ik heb al twee jongens, maar met mijn derde kindje onderweg besloot ik eindelijk om Incy toch al te lanceren. Misschien krijg ik ditmaal wel een meisje!" De kindercollectie bestaat uit twee delen: Incy en Wincy. Incy is een reeks kleurrijke speelse schoentjes - voornamelijk ballerina's - voor kleine meisjes. Wincy zijn dan weer leuke pantoffeltjes voor de allerkleinsten. Inspiratie voor deze namen haalde Dellal uit het kinderliedje "Incy wincy spider climbed up the water spout, down came the rain and washed poor incy out." Zo wordt ineens ook ingespeeld op het spinnenweblogo van het merk. De kindercollectie zal enkel verkocht worden in de winkels van Charlotte Olympia in Mayfair, Manhattan en Beverly Hills en via de webshop. Prijzen liggen tussen 75 en 295 pond. (EL)