10 jonge modeontwerpers creëren eigenzinnige accessoires

10 jonge modeontwerpers creëren eigenzinnige accessoires
"Ik heb me laten inspireren door overbeschermde kinderen. Zij groeien later vaak uit tot volwassenen die moeite hebben om sterk in hun schoenen te staan. Deze oversized boekentas is bedoeld voor volwassenen, maar zorgt ervoor dat je er blijft uitzien als een kind."

Zo is er Angelo van Mol, vorig jaar afgestudeerd aan de Antwerpse Modeacademie. Hij ontwierp een paar gesloten sandalen, geïnspireerd op het oude Egypte. De Duitse Judith Thomas opteerde voor een oversized boekentas. De aanzet hiervoor is haar fascinatie met overbeschermde kinderen die later vaak uitgroeien tot minder zelfzekere volwassenen.

En dan is er nog Nathalie Fordeyn, een van de geselecteerden voor de Weekend Fashion Award van vorig jaar. Haar halsketting refereert naar een wereld die bewoond wordt door wezens met rare ledematen, grote hoofden en kleine gezichten. De 25-jarige ontwerpster is overigens van plan om binnenkort een concept store te openen in Parijs over fashion, food and art.

Een professionele jury zal zich over alle creaties buigen en op 21 oktober twee winnaars bekend maken. Verder worden alle stukken verkocht tijdens een veiling ten voordele van Kageno, een liefdadigheidsorganisatie die arme gemeenschappen in Rwanda en Kenia ondersteunt.

Vincent Fobelets Van 24 september tot 19 oktober kunt u in Maasmechelen Village zelf de accessoires gaan bewonderen tijdens de "Fashion in Style"-tentoonstelling en online stemmen op uw persoonlijke favoriet.

Judith Thomas

"Ik heb me laten inspireren door overbeschermde kinderen. Zij groeien later vaak uit tot volwassenen die moeite hebben om sterk in hun schoenen te staan. Deze oversized boekentas is bedoeld voor volwassenen, maar zorgt ervoor dat je er blijft uitzien als een kind."

Angelo van Mol

"Ik was geïnspireerd door de mythes van de farao's, door hun overdadige juwelen en accessoires en het deskundige vakmanschap van het oude Egypte."

Ann Bruggeman

"Mijn creatie is gemaakt uit een staal van licht plastic dat al enige tijd verweesd op mijn werktafel lag. Het resultaat is een ietwat futuristische handtas die bestand is tegen water en schokken."

Toon Geboers

"Ik wilde een foulard ontwerpen, maar tijdens mijn denkproces begon het ineens te regenen. Daardoor kwam ik op het idee om een combinatie foulard-paraplu te maken."

Nathalie Fordeyn

"Ik wil een surrealistische, niet helemaal denkbeeldige, parallelle wereld onthullen, die wordt bewoond door ongewone wezens en waar niets schijnt te zijn zoals wij het gewoon zijn."

Léa Peckre

"Bepaalde plaatsen kunnen mij inspireren. Plaatsen met een eigen atmosfeer, chaos en verleden. "

Sofie Claes

"Dit is een stuk uit mijn lente/zomercollectie 2012, die ik zal voorstellen in Parijs. Het zwarte kruis refereert naar het werk van de Russische kunstenaar Kazimir Malevich."

Lieze Platteeuw

"Deze felrode bodybag is zowel een accessoire als een kledingstuk. Accessoires zijn echt mijn ding en ik wil me er later dan ook volledig op toeleggen."

Kim Stumpf

"Mijn accessoire is geïnspireerd op een reis naar India gedurende de zomer van 2009 en mijn fascinatie voor het werk van de Indiase vaklui."

Nele Cattrysse

"Op het eerste zicht lijkt deze creatie bestemd voor een koele, afstandelijke vrouw. Ze is zich perfect bewust van haar omgeving en houdt zichzelf voortdurend een spiegel voor, net zoals mijn 3 kinderen dat bij mij doen."