Het Amerikaanse modelabel ligt weer maar eens onder vuur. Dit keer wordt een onderzoek ingesteld, door de Franse instelling voor mensenrechten, naar de manier van werken van het bedrijf. De klacht onderzoekt of Abercrombie & Fitch mensen aanneemt enkel en alleen voor hun uiterlijk en voorkomen. Dat schrijft de Britse Vogue.

De 'Defenseur des Droits' uit Frankrijk voert momenteel onderzoek aan het adres van Abercrombie & Fitch. Zo zouden er enkel mooie mensen worden aangenomen, die bovendien ook buiten hun takenpakket moeten gaan en mee in de winkel werken als verkopers. "Het uiterlijk is een belangrijke factor voor het model, ook in het professionele leven. Maar dat geldt niet voor het verkopersteam," zegt Dominique Baudis aan Reuters. Het onderzoek zal afgerond zijn tegen eind 2013.

Het is niet de eerste keer dat het Amerikaanse kledingbedrijf onder vuur ligt. Zo werd het al op de korrel genomen omdat het oneerlijke marketing technieken zou gebruiken en omdat knappe jongens en meisjes de mensen verwelkomen, of binnenlokken zoals je wil, aan de ingang van de winkel.

Zo heeft Mike Jeffries, CEO van het bedrijf, in een interview gezegd dat er bij het merk enkel 'coole en mooi mensen' mogen werken. Een anonieme manager voegde daar nog aan toe dat het merk zich niet richt op 'arme' mensen, wat heel wat protesten in Los Angeles heeft uitgelokt. (LVR)

Het Amerikaanse modelabel ligt weer maar eens onder vuur. Dit keer wordt een onderzoek ingesteld, door de Franse instelling voor mensenrechten, naar de manier van werken van het bedrijf. De klacht onderzoekt of Abercrombie & Fitch mensen aanneemt enkel en alleen voor hun uiterlijk en voorkomen. Dat schrijft de Britse Vogue. De 'Defenseur des Droits' uit Frankrijk voert momenteel onderzoek aan het adres van Abercrombie & Fitch. Zo zouden er enkel mooie mensen worden aangenomen, die bovendien ook buiten hun takenpakket moeten gaan en mee in de winkel werken als verkopers. "Het uiterlijk is een belangrijke factor voor het model, ook in het professionele leven. Maar dat geldt niet voor het verkopersteam," zegt Dominique Baudis aan Reuters. Het onderzoek zal afgerond zijn tegen eind 2013. Het is niet de eerste keer dat het Amerikaanse kledingbedrijf onder vuur ligt. Zo werd het al op de korrel genomen omdat het oneerlijke marketing technieken zou gebruiken en omdat knappe jongens en meisjes de mensen verwelkomen, of binnenlokken zoals je wil, aan de ingang van de winkel. Zo heeft Mike Jeffries, CEO van het bedrijf, in een interview gezegd dat er bij het merk enkel 'coole en mooi mensen' mogen werken. Een anonieme manager voegde daar nog aan toe dat het merk zich niet richt op 'arme' mensen, wat heel wat protesten in Los Angeles heeft uitgelokt. (LVR)