A.F.Vandevorst zomert in Knokke

A.F.Vandevorst opende in Knokke Aktion II, een vervolg op zijn succesvolle Antwerpse pop-upstore.

Het Antwerpse ontwerpersduo A.F.Vandevorst breit een vervolg aan Aktion I, zijn succesvolle tijdelijke winkel in Antwerpen. De pop-upstore is voor de zomermaanden verscheept naar Knokke, waar hij onderdak vond in de oude villa ‘Gustav Siska’, jarenlang een bekend wafelhuis in Het Zoute. Aktion II opende gisteren de deuren.

De guerrilla store – zoals tijdelijke winkels ook wel genoemd worden- toont de verschillende collecties van A.F.Vandervorst in de herkenbare ziekenhuissfeer met retro metalen ziekenhuisbedden, röntgenfoto’s, heiligenbeelden en de emblematische kruisjes. Het is echter niet zomaar een winkel. Aktion II maakt deel uit van het totaalconcept ‘Gustav’, waarvoor An Vandevorst en Filip Arickx een samenwerking aangingen met Jan Hoet Jr. en zijn partner Delphine Bekaert. De twee galerijhouders, die trouwe zomerse gasten zijn in Knokke, geven aan de achterzijde van het huis diverse artiesten de kans hun werk te tonen.

De villa beschikt bovendien over een enorme tuin waar gepicknickt kan worden. Met andere woorden, Gustav wil een ontmoetingsplek zijn waar trendy mensen zich zeker thuis voelen, en kan trouwens ook afgehuurd worden voor feestjes. Enige nadeel: Gustav ligt op het einde van de Zoutelaan een beetje afgelegen. Maar daar moet de verspreiding van het speciale Gustav-krantje aan verhelpen.

Ann Heylens

Gustav, Zoutelaan 229, Knokke.
Tot eind september van 11 tot 19 uur. In september enkel op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content