Iedereen heeft zo z'n favorieten kledingstukken waar hij of zij niet genoeg van krijgt. In welke winkel je ook komt, de verleiding is groot om telkens opnieuw een exemplaar, met lichte variatie, van dit kledingstuk of accessoire te kopen. De Huffington Post heeft een lijst samengesteld van kledingstukken waar onze kledingkast van uitpuilt en we eigenlijk geen meer van moeten bijkopen. Klassiekers, maar we hebben er zoveel stuks van in onze garderobe dat we onszelf moeten opleggen om ons in te houden de volgende keer we een winkel binnenstappen.

1. Panty's

Ze bestaan in alle kleuren en met alle mogelijke prints. De klassieker is de zwarte panty, waarvan we steevast meerdere exemplaren in de lade hebben liggen. Maar daarnaast kopen we ook panty's in kleuren als geel, rood, donkerblauw, aubergine en oker. Telkens met het idee om voor elke rok of jurk de juiste panty's te hebben. Maar herinner je je nog de laatste keer dat je die knalgele panty hebt gedragen?

2. Little Black Dress

Een klassieker die iedereen staat en waar iedereen elegant mee voor de dag komt. Deze jurkjes bestaan in verschillende variaties: een andere lengte, een andere pasvorm, met of zonder V-hals, met of zonder details, kantwerk, riempjes, enzovoort. De variaties op de 'little black dress' zijn eindeloos en je eindeloos blijven combineren. Het is dan ook verleidelijk om telkens een nieuw zwart jurkje te kopen, aangezien ze zo flatterend zijn voor het figuur en praktisch zijn.

3. Leren jasjes

Met één leren jasje kom je toe: kies voor tijdloos zwart of camel. De durvers gaan voor een fellere kleur. Maar hou in het achterhoofd: één leren jasje is voldoende, tenzij je natuurlijk een motard of professionele piloot bent.

4. Handtassen

Handtassen is één van de moeilijkste items om aan te weerstaan. Ook hier denken we volgens het principe: ik moet bij elke outfit de geknipte handtas hebben. Iedereen heeft een verzameling handtassen liggen en er kan er altijd nog wel eentje bij. Maar eerlijk: uiteindelijk kunnen we telkens maar één handtas per keer dragen.

5. Skinny jeans

Je hebt een skinny jeans gevonden die je als gegoten zit: wat doe je? Je koopt hetzelfde model in verschillende maten of met verschillende prints en je zit gebeiteld. Maar uiteindelijk, en dat merk je in de ochtend wanneer je voor jouw kledingkast staat, neem je er telkens weer dezelfde uit.

6. Jassen

Door het weer in België zijn we bijna verplicht om een kast vol met jassen te hebben. Winterjassen, tussenseizoenjassen, regenjassen, zomerjassen. You name it. Maar uiteindelijk komen we met een per seizoen wel toe. Wel een moeilijke oefening deze. (LVR)

Iedereen heeft zo z'n favorieten kledingstukken waar hij of zij niet genoeg van krijgt. In welke winkel je ook komt, de verleiding is groot om telkens opnieuw een exemplaar, met lichte variatie, van dit kledingstuk of accessoire te kopen. De Huffington Post heeft een lijst samengesteld van kledingstukken waar onze kledingkast van uitpuilt en we eigenlijk geen meer van moeten bijkopen. Klassiekers, maar we hebben er zoveel stuks van in onze garderobe dat we onszelf moeten opleggen om ons in te houden de volgende keer we een winkel binnenstappen.1. Panty's Ze bestaan in alle kleuren en met alle mogelijke prints. De klassieker is de zwarte panty, waarvan we steevast meerdere exemplaren in de lade hebben liggen. Maar daarnaast kopen we ook panty's in kleuren als geel, rood, donkerblauw, aubergine en oker. Telkens met het idee om voor elke rok of jurk de juiste panty's te hebben. Maar herinner je je nog de laatste keer dat je die knalgele panty hebt gedragen?2. Little Black Dress Een klassieker die iedereen staat en waar iedereen elegant mee voor de dag komt. Deze jurkjes bestaan in verschillende variaties: een andere lengte, een andere pasvorm, met of zonder V-hals, met of zonder details, kantwerk, riempjes, enzovoort. De variaties op de 'little black dress' zijn eindeloos en je eindeloos blijven combineren. Het is dan ook verleidelijk om telkens een nieuw zwart jurkje te kopen, aangezien ze zo flatterend zijn voor het figuur en praktisch zijn. 3. Leren jasjes Met één leren jasje kom je toe: kies voor tijdloos zwart of camel. De durvers gaan voor een fellere kleur. Maar hou in het achterhoofd: één leren jasje is voldoende, tenzij je natuurlijk een motard of professionele piloot bent.4. Handtassen Handtassen is één van de moeilijkste items om aan te weerstaan. Ook hier denken we volgens het principe: ik moet bij elke outfit de geknipte handtas hebben. Iedereen heeft een verzameling handtassen liggen en er kan er altijd nog wel eentje bij. Maar eerlijk: uiteindelijk kunnen we telkens maar één handtas per keer dragen.5. Skinny jeans Je hebt een skinny jeans gevonden die je als gegoten zit: wat doe je? Je koopt hetzelfde model in verschillende maten of met verschillende prints en je zit gebeiteld. Maar uiteindelijk, en dat merk je in de ochtend wanneer je voor jouw kledingkast staat, neem je er telkens weer dezelfde uit. 6. Jassen Door het weer in België zijn we bijna verplicht om een kast vol met jassen te hebben. Winterjassen, tussenseizoenjassen, regenjassen, zomerjassen. You name it. Maar uiteindelijk komen we met een per seizoen wel toe. Wel een moeilijke oefening deze. (LVR)