Vijf 'gouden' tips om je figuur nog mooier te doen uitkomen door rekening te houden met het effect van een kledingstuk.

1. Kies je kleding niet te strak

Te strakke kleding, wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een kledingstuk in een kleinere maat, accentueren de lichaamsvormen. Daarom is het aan te raden om te strakke truien, T-shirts of broeken te vermijden. Wanneer je een kledingstuk van in je kledingkast terug opvist, wees dan eerlijk met jezelf: te klein? In de vuilbak ermee! Zo maak je opnieuw plaats voor kleding die perfect past bij jouw figuur.

2. Kies de juiste maat

Kies de maat van een kledingstuk met zorg. Ga niet zomaar uit van de kledingmaat die je gewoonlijk draagt, maar kijk ook eens naar een maatje groter of kleiner. Het is zoals met schoenen: je denkt dat je 37 hebt, maar een 38 van dat paar past je ook. Het ene kledingstuk is soms strakker of losser gemaakt. Staar je daarom niet blind op de maat die op het kledingstuk plakt. Koop nooit kleding die niet helemaal goed zit of waar je je niet helemaal goed in voelt. Het komt je figuur niet ten goede en ongetwijfeld zal het kledingstuk meer in de kast liggen dan dat je het zal dragen.

3. Zwarte kleding toont slanker

Het dragen van donkere kledij slankt af. Het is eigenlijk een tip die iedereen al kent, maar we herhalen hem nog eens graag: donkere (en dan vooral zwart) slankt af. Kies vooral voor een donker onderstuk: een donkere broek of rok. Combineer dit met een leuke kleur of je kan ook kiezen voor een donker bovenstuk, maar verander dan de textuur. Zo bouw je laagjes op.

4. Ga voor (hoge) hakken

Hoge hakken maken, net zoals een lange broek, je benen langer en zorgen voor een slanker silhouet.

5. Verticale strepen maken slank
Verticale strepen verlengen het figuur en maken slanker. Bij horizontale strepen is dit effect net omgekeerd: ze maken je breder. Wil je graag een kledingstuk met strepen, kies dan liefst voor de verticale streep. Dit principe van 'verticaliteit' werkt niet enkel bij strepen: ook lange kettingen of een v-hals maken het lichaam langer en dus slanker. (LVR)

Vijf 'gouden' tips om je figuur nog mooier te doen uitkomen door rekening te houden met het effect van een kledingstuk.1. Kies je kleding niet te strak Te strakke kleding, wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een kledingstuk in een kleinere maat, accentueren de lichaamsvormen. Daarom is het aan te raden om te strakke truien, T-shirts of broeken te vermijden. Wanneer je een kledingstuk van in je kledingkast terug opvist, wees dan eerlijk met jezelf: te klein? In de vuilbak ermee! Zo maak je opnieuw plaats voor kleding die perfect past bij jouw figuur. 2. Kies de juiste maat Kies de maat van een kledingstuk met zorg. Ga niet zomaar uit van de kledingmaat die je gewoonlijk draagt, maar kijk ook eens naar een maatje groter of kleiner. Het is zoals met schoenen: je denkt dat je 37 hebt, maar een 38 van dat paar past je ook. Het ene kledingstuk is soms strakker of losser gemaakt. Staar je daarom niet blind op de maat die op het kledingstuk plakt. Koop nooit kleding die niet helemaal goed zit of waar je je niet helemaal goed in voelt. Het komt je figuur niet ten goede en ongetwijfeld zal het kledingstuk meer in de kast liggen dan dat je het zal dragen. 3. Zwarte kleding toont slanker Het dragen van donkere kledij slankt af. Het is eigenlijk een tip die iedereen al kent, maar we herhalen hem nog eens graag: donkere (en dan vooral zwart) slankt af. Kies vooral voor een donker onderstuk: een donkere broek of rok. Combineer dit met een leuke kleur of je kan ook kiezen voor een donker bovenstuk, maar verander dan de textuur. Zo bouw je laagjes op. 4. Ga voor (hoge) hakken Hoge hakken maken, net zoals een lange broek, je benen langer en zorgen voor een slanker silhouet. 5. Verticale strepen maken slank Verticale strepen verlengen het figuur en maken slanker. Bij horizontale strepen is dit effect net omgekeerd: ze maken je breder. Wil je graag een kledingstuk met strepen, kies dan liefst voor de verticale streep. Dit principe van 'verticaliteit' werkt niet enkel bij strepen: ook lange kettingen of een v-hals maken het lichaam langer en dus slanker. (LVR)