Naar verluidt hadden de Chinezen voor zo'n 7,3 miljoen euro winst gemaakt bij het verkopen van 128.752 paar namaak-crocs. De populaire geperforeerde plastic klompen kende enkele jaren geleden een populariteitsboost waardoor ook de namaakindustrie interesse begon te tonen in het schoeisel. Dit tot ongenoegen van Crocs Inc.

"Als je probeert Crocs te vervalsen, wees er dan maar zeker van dat we je zullen vinden", zegt Dan Hart, de advocaat van het bedrijf naar aanleiding van de veroordeling van de Chinese namakers. "De lange celstraf en de zware boetes zijn het bewijs dat de Chinese autoriteiten namaak bijzonder serieus nemen, en daar zijn we blij om", aldus Hart aan Women's Wear Daily.

De namaak-Crocs van het Chinese bedrijf werden in beslag genomen en vernietigd. (KS)

Naar verluidt hadden de Chinezen voor zo'n 7,3 miljoen euro winst gemaakt bij het verkopen van 128.752 paar namaak-crocs. De populaire geperforeerde plastic klompen kende enkele jaren geleden een populariteitsboost waardoor ook de namaakindustrie interesse begon te tonen in het schoeisel. Dit tot ongenoegen van Crocs Inc. "Als je probeert Crocs te vervalsen, wees er dan maar zeker van dat we je zullen vinden", zegt Dan Hart, de advocaat van het bedrijf naar aanleiding van de veroordeling van de Chinese namakers. "De lange celstraf en de zware boetes zijn het bewijs dat de Chinese autoriteiten namaak bijzonder serieus nemen, en daar zijn we blij om", aldus Hart aan Women's Wear Daily. De namaak-Crocs van het Chinese bedrijf werden in beslag genomen en vernietigd. (KS)