Voor zijn lente/zomercampagne 2013 heeft modeontwerper Jason Wu gekozen voor het 44-jarige supermodel Stephanie Seymour. Maar bij het bekijken van de beelden is het nauwelijks of niet te merken dat het model al boven de veertig jaar oud is.

Voor zijn nieuwe collectie laat Jason Wu zich inspireren door de fotograaf Helmut Newton. Dit resulteert in een collectie met veel zwart en een spel van schaduwen. Er worden doorzichtige stoffen gebruikt en kant. Voor de campagnebeelden koos Jason Wu voor het model Stephanie Seymour. Een opmerkelijke keuze, want Seymour is, naar de normen van de modellenwereld, al een 'ancien' in het vak.

Tijd lijkt geen vat te hebben op de 44-jarige Stephanie Seymour. In de campagne is er namelijk geen rimpel of lijntje te bespeuren. Waarschijnlijk wel met een klein beetje retoucheer-werk. Maar dan nog: haar figuur is onberispelijk en je moet al goed kijken, en dan nog lijkt het ons onmogelijk, om haar leeftijd van haar gezicht te kunnen lezen. De kledij van Jason Wu komt dan ook helemaal tot zijn recht bij Seymour.

De foto's voor de zomercampagne van Jason Wu met Stephanie Seymour werden gemaakt door Inez van Lamsweerde enVinoodh Matadin. (LVR)

Voor zijn lente/zomercampagne 2013 heeft modeontwerper Jason Wu gekozen voor het 44-jarige supermodel Stephanie Seymour. Maar bij het bekijken van de beelden is het nauwelijks of niet te merken dat het model al boven de veertig jaar oud is. Voor zijn nieuwe collectie laat Jason Wu zich inspireren door de fotograaf Helmut Newton. Dit resulteert in een collectie met veel zwart en een spel van schaduwen. Er worden doorzichtige stoffen gebruikt en kant. Voor de campagnebeelden koos Jason Wu voor het model Stephanie Seymour. Een opmerkelijke keuze, want Seymour is, naar de normen van de modellenwereld, al een 'ancien' in het vak. Tijd lijkt geen vat te hebben op de 44-jarige Stephanie Seymour. In de campagne is er namelijk geen rimpel of lijntje te bespeuren. Waarschijnlijk wel met een klein beetje retoucheer-werk. Maar dan nog: haar figuur is onberispelijk en je moet al goed kijken, en dan nog lijkt het ons onmogelijk, om haar leeftijd van haar gezicht te kunnen lezen. De kledij van Jason Wu komt dan ook helemaal tot zijn recht bij Seymour. De foto's voor de zomercampagne van Jason Wu met Stephanie Seymour werden gemaakt door Inez van Lamsweerde enVinoodh Matadin. (LVR)