Dat er veel vakmanschap en handwerk in Chanelkleding verwerkt zit kan iedere sterveling wel raden. Karl Lagerfeld is nu eenmaal niet iemand die genoegen neemt met wat er op de beurzen te vinden is en dus wordt een groot deel van de stoffen bewerkt. Nogal uitvoerig, zo blijkt nu uit een interview van The Daily Telegraph waarin Karl uit de doeken doet dat een welbepaalde jas uit de meest recente Chanel couturecollecte zo'n 3000 werkuren heeft gevergd.

Een van de blikvangers van de Chanel Coutureshow van enkele dagen geleden was een lange, mouwloze jas met zilveren en lichtroze kleuraccenten. Een arbeidsintensief meesterwerk blijkt nu uit een video-interview dat The Daily Telegraph na de show met Karl Lagerfeld deed. "In die jas zitten zo'n 3000 werkuren", aldus de keizer van de couture.

"Wanneer je een couturecollectie maakt moet je dingen doen die niemand anders kan doen. De tweed die je ziet is eigenlijk geen tweed; het is allemaal met de hand geborduurd", aldus Lagerfeld aan The Daily Telegraph.

Een couturecollectie is sowieso al niet echt toegankelijk voor het grote publiek. De ontwerpen zijn niet echt geschikt voor een avondje uit met je vriendinnen en zijn meer een versmelting van pure luxe en je wildste dromen. Een couturestuk kan al gauw 4 nullen op een prijskaartje hebben hangen, begrijpelijk nu we horen hoeveel werkuren er soms inkruipen.

Want jawel, 3000 manuren, geklopt door 's werelds meest getalenteerde borduurders, knopenmakers en wevers, in Parijs beter bekend als Les Petites Mains, daar mag wel wat tegenover staan. (KS)

Dat er veel vakmanschap en handwerk in Chanelkleding verwerkt zit kan iedere sterveling wel raden. Karl Lagerfeld is nu eenmaal niet iemand die genoegen neemt met wat er op de beurzen te vinden is en dus wordt een groot deel van de stoffen bewerkt. Nogal uitvoerig, zo blijkt nu uit een interview van The Daily Telegraph waarin Karl uit de doeken doet dat een welbepaalde jas uit de meest recente Chanel couturecollecte zo'n 3000 werkuren heeft gevergd. Een van de blikvangers van de Chanel Coutureshow van enkele dagen geleden was een lange, mouwloze jas met zilveren en lichtroze kleuraccenten. Een arbeidsintensief meesterwerk blijkt nu uit een video-interview dat The Daily Telegraph na de show met Karl Lagerfeld deed. "In die jas zitten zo'n 3000 werkuren", aldus de keizer van de couture. "Wanneer je een couturecollectie maakt moet je dingen doen die niemand anders kan doen. De tweed die je ziet is eigenlijk geen tweed; het is allemaal met de hand geborduurd", aldus Lagerfeld aan The Daily Telegraph. Een couturecollectie is sowieso al niet echt toegankelijk voor het grote publiek. De ontwerpen zijn niet echt geschikt voor een avondje uit met je vriendinnen en zijn meer een versmelting van pure luxe en je wildste dromen. Een couturestuk kan al gauw 4 nullen op een prijskaartje hebben hangen, begrijpelijk nu we horen hoeveel werkuren er soms inkruipen. Want jawel, 3000 manuren, geklopt door 's werelds meest getalenteerde borduurders, knopenmakers en wevers, in Parijs beter bekend als Les Petites Mains, daar mag wel wat tegenover staan. (KS)