Een enquête van de Nederlandse krant Algemeen Dagblad leert ons dat 48 % van de Nederlanders de korte broek of rok vandaag in de kast laat hangen en dat ook verlangt van zijn collega's. Bovendien is 65 % absoluut tegen slippers op de werkvloer. (Wat wij ons dan vooral afvragen: wie zijn die 35 % andere mensen?)

Mannen

Je dresscode hangt natuurlijk af van je werkomgeving. Maar hoe los die ook omgaat met je outfit, deze dingen kunnen echt nooit:

Toegegeven: in sommige gevallen kan een short wél., John Lewis (€ 62,64)
Toegegeven: in sommige gevallen kan een short wél. © John Lewis (€ 62,64)
  • Sandalen en slippers (zelfs zonder sokken in niet oké)
  • Zichtbaar borsthaar (geldt niet alleen op de werkvloer)
  • Driekwartsbroek (idem: gewoon niet doen)
  • Hawaii-shirts (en eigenlijk elk hemd met korte mouwen)
  • Short (hoewel we voor een leuk exemplaar, in combinatie met een mooi hemd, wel een uitzondering kunnen maken.)

Ben je gezegend met een überformele werkplek waar je zonder pak zelfs door je naaste collega's aangezien wordt voor een bezoeker? Dan heb je er hopelijk een goede airconditioner. Trek eventueel een t-shirt aan onder je hemd (met lange mouwen uiteraard) tegen zweetplekken. Verder kan je ook je heil zoeken in luchtige stoffen zoals katoen, linnen en zijde en ver wegblijven van synthetische stoffen zoals acryl, nylon en polyester.

Vrouwen

Valkuil voor vrouwen: onze relatieve vrijheid op vestimentair vlak. Mannen in een formele organisatie kunnen niet anders dan een pak dragen, maar voor vrouwen zijn de regels minder strak afgelijnd. Onthoud een gouden regel: hoe meer bloot, hoe minder zakelijk. Dat betekent:

Luchtig, maar wel classy: de vrouwenversie., Ann Taylor (€ 117,97)
Luchtig, maar wel classy: de vrouwenversie. © Ann Taylor (€ 117,97)
  • Blote schouders, een royaal decolleté én blote benen gaan niet samen.
  • Een minirok is echt niet koeler dan een rok tot de knie.
  • Bij twijfel: kies liever voor overdressed dan underdressed.
  • Ga voor natuurlijke, luchtige stoffen.
Een enquête van de Nederlandse krant Algemeen Dagblad leert ons dat 48 % van de Nederlanders de korte broek of rok vandaag in de kast laat hangen en dat ook verlangt van zijn collega's. Bovendien is 65 % absoluut tegen slippers op de werkvloer. (Wat wij ons dan vooral afvragen: wie zijn die 35 % andere mensen?)Je dresscode hangt natuurlijk af van je werkomgeving. Maar hoe los die ook omgaat met je outfit, deze dingen kunnen echt nooit:Ben je gezegend met een überformele werkplek waar je zonder pak zelfs door je naaste collega's aangezien wordt voor een bezoeker? Dan heb je er hopelijk een goede airconditioner. Trek eventueel een t-shirt aan onder je hemd (met lange mouwen uiteraard) tegen zweetplekken. Verder kan je ook je heil zoeken in luchtige stoffen zoals katoen, linnen en zijde en ver wegblijven van synthetische stoffen zoals acryl, nylon en polyester.Valkuil voor vrouwen: onze relatieve vrijheid op vestimentair vlak. Mannen in een formele organisatie kunnen niet anders dan een pak dragen, maar voor vrouwen zijn de regels minder strak afgelijnd. Onthoud een gouden regel: hoe meer bloot, hoe minder zakelijk. Dat betekent: