Met strikjes, heel veel strikjes. De 11-jarige Moziah Bridges, een stijlvolle tiener uit Memphis, startte twee jaar geleden met het naaien van originele 'bow ties'. Nu zijn er al meer dan 60 modellen te koop op de online marktplaats 'Etsy'.

De zoektocht van Moziah naar leuke strikjes liep twee jaar geleden uit op een sisser. 'Ik vond nergens het perfecte strikje', vertelt hij in een interview aan Fox News. Daarom trommelde hij zijn oma op om hem te leren naaien. En de rest is geschiedenis.

Mo's Bows

Hij startte zijn eigen bedrijfje 'Mo's Bows' op. De bow ties zijn niet alleen leuk en kleurig, ze hebben bovendien de schattigste namen. Van 'Holidays with Granny' tot 'Dinner with Mom'. Zijn moeder Tramica steunt haar zoontje volledig: 'Wanneer je een droom of een passie hebt, hoef je toch niet te wachten tot je ouder bent?'.

Goed doel

Dat een 11-jarige een eigen bedrijfje heeft, is al erg opmerkelijk. Moziah gaat zelfs nog een stapje verder: hij heeft een eigen goed doel waarmee hij de lokale jeugd steunt. Hij ontwierp een speciale 'Summer camp'-collectie, waarvan hij de volledige opbrengst besteedt aan beurzen voor zomerkampen. Zo kon hij laatst twee tieners uit zijn buurt gratis een 'summer camp' laten bijwonen. 'Dan hebben die jongeren een leuk tijdverdrijf en maken ze alvast minder kans om in de problemen te komen', aldus de erg pientere Moziah.

De strikjes zijn te koop op Etsy, in drie winkels in Memphis én in 5 boetieks verspreid in de Verenigde Staten. Het perfecte kerstcadeau voor onze eerste minister, niet? (AB)

Met strikjes, heel veel strikjes. De 11-jarige Moziah Bridges, een stijlvolle tiener uit Memphis, startte twee jaar geleden met het naaien van originele 'bow ties'. Nu zijn er al meer dan 60 modellen te koop op de online marktplaats 'Etsy'.De zoektocht van Moziah naar leuke strikjes liep twee jaar geleden uit op een sisser. 'Ik vond nergens het perfecte strikje', vertelt hij in een interview aan Fox News. Daarom trommelde hij zijn oma op om hem te leren naaien. En de rest is geschiedenis.Mo's BowsHij startte zijn eigen bedrijfje 'Mo's Bows' op. De bow ties zijn niet alleen leuk en kleurig, ze hebben bovendien de schattigste namen. Van 'Holidays with Granny' tot 'Dinner with Mom'. Zijn moeder Tramica steunt haar zoontje volledig: 'Wanneer je een droom of een passie hebt, hoef je toch niet te wachten tot je ouder bent?'.Goed doelDat een 11-jarige een eigen bedrijfje heeft, is al erg opmerkelijk. Moziah gaat zelfs nog een stapje verder: hij heeft een eigen goed doel waarmee hij de lokale jeugd steunt. Hij ontwierp een speciale 'Summer camp'-collectie, waarvan hij de volledige opbrengst besteedt aan beurzen voor zomerkampen. Zo kon hij laatst twee tieners uit zijn buurt gratis een 'summer camp' laten bijwonen. 'Dan hebben die jongeren een leuk tijdverdrijf en maken ze alvast minder kans om in de problemen te komen', aldus de erg pientere Moziah.De strikjes zijn te koop op Etsy, in drie winkels in Memphis én in 5 boetieks verspreid in de Verenigde Staten. Het perfecte kerstcadeau voor onze eerste minister, niet? (AB)