Het museum Galliera in Parijs zal 100 van de meest extravagante haute couture jurken tentoonstellen van de laatste eeuw. De ontwerpen en de uitwerking van befaamde ontwerpers zoals Yves Saint Laurent, Lanvin of Christian Dior zullen worden voorgesteld op deze tentoonstelling.

De exhibitie vindt plaats in - hoe kan het anders- de haute couturestad van de wereld, Parijs. De plek waar alles begon en grote designers tot iconen werden benoemd.

De tentoonstelling biedt een gedetailleerde kijk op de hogere knipkunst van het ontwerp tot de uitwerking. Ook wordt er getoond hoe een grote impact Swarovski heeft gehad op de ontwikkeling gedurende een eeuw vol haute couture.

Revolutionaire techniek

De bezoeker gaat terug in de tijd, helemaal tot in 1895, wanneer Daniel Swarovski een revolutionaire techniek gebruikt voor het versnijden en het polijsten van zijn kristallen. Zo begon hij zijn samenwerkingen met Gabrielle Chanel en Elsa Schiaparelli. Een echte traditie die in de Swarovski-familie generatie na generatie werd herbeleefd.

Paradepaardjes

Een modespektakel van groot belang, want voor dit evenement zijn de echte paradepaardjes uit de kast gehaald. Zoals de vederlichte Chanel-jurken uit de jaren '20 of creaties van de innovatieve Cristobal Balenciaga en de vakkundig met de hand geborduurde stukken van Paul Poiret.

De expo loopt in de Franse hoofdstad van 2 maart tot 6 juli in de Saint-Jean zaal in Hotel de Ville. (JJ)

Bekijk hier het teaserfilmpje van de tentoonstelling:

Het museum Galliera in Parijs zal 100 van de meest extravagante haute couture jurken tentoonstellen van de laatste eeuw. De ontwerpen en de uitwerking van befaamde ontwerpers zoals Yves Saint Laurent, Lanvin of Christian Dior zullen worden voorgesteld op deze tentoonstelling. De exhibitie vindt plaats in - hoe kan het anders- de haute couturestad van de wereld, Parijs. De plek waar alles begon en grote designers tot iconen werden benoemd. De tentoonstelling biedt een gedetailleerde kijk op de hogere knipkunst van het ontwerp tot de uitwerking. Ook wordt er getoond hoe een grote impact Swarovski heeft gehad op de ontwikkeling gedurende een eeuw vol haute couture. Revolutionaire techniek De bezoeker gaat terug in de tijd, helemaal tot in 1895, wanneer Daniel Swarovski een revolutionaire techniek gebruikt voor het versnijden en het polijsten van zijn kristallen. Zo begon hij zijn samenwerkingen met Gabrielle Chanel en Elsa Schiaparelli. Een echte traditie die in de Swarovski-familie generatie na generatie werd herbeleefd. Paradepaardjes Een modespektakel van groot belang, want voor dit evenement zijn de echte paradepaardjes uit de kast gehaald. Zoals de vederlichte Chanel-jurken uit de jaren '20 of creaties van de innovatieve Cristobal Balenciaga en de vakkundig met de hand geborduurde stukken van Paul Poiret. De expo loopt in de Franse hoofdstad van 2 maart tot 6 juli in de Saint-Jean zaal in Hotel de Ville. (JJ) Bekijk hier het teaserfilmpje van de tentoonstelling: